To taką konfigurację robi się z poziomu programu, na pewno jest tam w ustawieniach opcja którą zaznaczasz przez co ma iść komunikacja i trzeba tam wskazać irde i powinno być, bo w każdym programie zaznacza się rodzaj komunikacji więc i w tym zapewne też.
pozdr
nie moge nigdzie tego znalezc a mam polska wersje moze ma ktos ten program i wie jak to zrobic
Dodano po 3 [godziny] 57 [minuty]:
opis dokladnie tego problemu z simoco jakis tydzien temu wszystko mi dzialalo super az braciszek nie zgibal komputera i trzeba bylo instalowac na nowo windowsa teraz gdy wlacze simoco to nie chce mi sie skomunikowac z telefonem co zrobic mam irde pod plyte glowna
witam juz mi dziala zrobilem tylko to :
zainstalowalem internet explorer 6.0 bo w windowsie 98 se jest standardowo 5.0 i dzieki tej zmianie dziala mi program moze tez ktos ma taki problem to niech zrobi tak jak napisalem zainstaluje internet explorer 6.0
✨ Dyskusja dotyczy konfiguracji programu Simoco do komunikacji z telefonem Siemens C65 za pomocą interfejsu IrDA wbudowanego na płycie głównej. Problem polegał na braku możliwości nawiązania połączenia między programem a telefonem, mimo posiadania polskiej wersji oprogramowania i zainstalowanego IrDA. Wskazano, że konfiguracja powinna odbywać się w ustawieniach programu, gdzie należy wybrać rodzaj komunikacji przez IrDA. Jednak użytkownik nie mógł znaleźć takiej opcji ani uzyskać połączenia, nawet po próbie użycia kabla USB. Ostateczne rozwiązanie problemu stanowiła aktualizacja przeglądarki Internet Explorer do wersji 6.0 w systemie Windows 98 SE, co umożliwiło prawidłowe działanie programu Simoco i komunikację z telefonem przez IrDA. Wygenerowane przez model językowy.