logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja Simoco dla Siemens C65 przez IrDA na płycie głównej

dominik879 05 Paź 2005 15:14 1347 6
REKLAMA
  • #1 1874759
    dominik879
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    witam jak skonfigurowac program simoco pod siemensa c65 irda pod plyte glowna z gory dziekuje za odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 1874837
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Tutaj znajdziesz coś na ten temat http://www.gsm2pc.pl/

pozdr
  • REKLAMA
  • #3 1874933
    dominik879
    Poziom 12  
    na tej stronie to co znalazlem to tylko instalacja irdy a ja potrzeboje informacje jak skonfigurowac program zeby dzialal pod irde
  • REKLAMA
  • #4 1874968
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    To taką konfigurację robi się z poziomu programu, na pewno jest tam w ustawieniach opcja którą zaznaczasz przez co ma iść komunikacja i trzeba tam wskazać irde i powinno być, bo w każdym programie zaznacza się rodzaj komunikacji więc i w tym zapewne też.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 1875107
    dominik879
    Poziom 12  
    nie moge nigdzie tego znalezc a mam polska wersje moze ma ktos ten program i wie jak to zrobic

Dodano po 3 [godziny] 57 [minuty]:

opis dokladnie tego problemu z simoco jakis tydzien temu wszystko mi dzialalo super az braciszek nie zgibal komputera i trzeba bylo instalowac na nowo windowsa teraz gdy wlacze simoco to nie chce mi sie skomunikowac z telefonem co zrobic mam irde pod plyte glowna
  • #6 1877875
    dominik879
    Poziom 12  
    witam po zrobieniu szukaj w programie simoco nic mi nie odnajdzie przeszuka wszystkie porty i napisze phone not found

Dodano po 51 [minuty]:

zalatwilem sobie kabel pod usb i tez mi nie chce sie polaczyc co sie dzieje??
  • #7 1898559
    dominik879
    Poziom 12  
    witam juz mi dziala zrobilem tylko to :
    zainstalowalem internet explorer 6.0 bo w windowsie 98 se jest standardowo 5.0 i dzieki tej zmianie dziala mi program moze tez ktos ma taki problem to niech zrobi tak jak napisalem zainstaluje internet explorer 6.0

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy konfiguracji programu Simoco do komunikacji z telefonem Siemens C65 za pomocą interfejsu IrDA wbudowanego na płycie głównej. Problem polegał na braku możliwości nawiązania połączenia między programem a telefonem, mimo posiadania polskiej wersji oprogramowania i zainstalowanego IrDA. Wskazano, że konfiguracja powinna odbywać się w ustawieniach programu, gdzie należy wybrać rodzaj komunikacji przez IrDA. Jednak użytkownik nie mógł znaleźć takiej opcji ani uzyskać połączenia, nawet po próbie użycia kabla USB. Ostateczne rozwiązanie problemu stanowiła aktualizacja przeglądarki Internet Explorer do wersji 6.0 w systemie Windows 98 SE, co umożliwiło prawidłowe działanie programu Simoco i komunikację z telefonem przez IrDA.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA