logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć Siemens C75 z PC przez kabel RS-232 lub IrDA?

i_punkt 04 Kwi 2006 00:49 1857 2
REKLAMA
  • #1 2490832
    i_punkt
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie.
    Mam pytanko.Czy istnieje możliwość połączenia siemensa c75 z PC przy pomocy oryginalnego kabla RS-232, który kiedys dołączano do telefonu Siemens S55??Kupiłem irde i nie moge skomunikować telefonu z PC przy jej pomocy.Mam ten kabelek jeszcze z starego S55 i zastanawiam sie bo skoro maja identyczne wtyczki i obsługiwałem nim Siemensa c65 to chyba C75 tez powinien mi sie skomunikowac??
    Jakiego programu użyc, żeby połączyć tel z PC przy pomocy tego kabla??
    Jeżeli ktoś posiada program który pomoże mi skomunikować ten tel z PC przy pomocy irdy to tez bardzo prosze o podesłanie mi go na maila.
    Bardzo prosze o podawanie linków lub wysyłanie mi programów na maila salon1czestochowa(_at_)imperia-group.pl.Nie mam żadnych punktów na koncie i dlatego nie mam możliwości zassać niczego z Elki...
    Za wszelaką pomoc i zainteresowanie z góry serdecznie dziekuje i pozdrawiam...

i_punkt
  • REKLAMA
  • #2 2491090
    Jarooo!!!
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam
    Jezeli IRDa jest prawidlowo zainstalowana i sam interfejs IRDy dziala to wystarczy w telefonie uaktywnic opcje wysylania danych IRDa i system widzi juz telefon C75. Przetestowalem to na telefonie mojej zonki.
    A program do zarzadzania C75 jest na stronie www.siemens.pl potem telefony&akcesoria telefonyKomurkowe Po prawej stronie szukamy "Wszystkie informacje o naszych serwisach" i pod nim zaznaczamy C75 i baner DALEJ . Program nazywa sie MPM i jest w polskiej wersji jezykowej
    Pozdrawiam
  • #3 3517245
    JAXP
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    A to jest programik jakiegoś chyba sprytnego czecha i działa pod ten kabelek co napisałeś. Bo mam tą samą sytuację. Może interfejs niezbyt piękny ale bardzo funkcjonalny. Można zmienić język na polski. Powodzenia
    Załączniki:
    • SiMoCoSetup.zip (969.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA