logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Karta dźwiękowa Creative Sound Blaster Z - brak dźwięku w trybie słuchawek

felcajzer 12 Cze 2020 15:18 1443 1
REKLAMA
  • #1 18755080
    felcajzer
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam.Mam problem z kartą dźwiękową i nie jestem pewien co do diagnozy czy to sprzęt czy ustawienia.
    Karta działa właściwie tylko częściowo ale na pewno nie działa prawidłowo.Kupiłem ją do grania na słuchawkach i tu zaczynają się schody,gdyż
    tryb słuchawek nie działa(dedykowany jest przełącznik w panelu karty).
    Nie działa również wyjście liniowe dla głośników 2.0(wieża panasonic stereo)
    Wyjście stereo działa w porcie słuchawkowym co jest dziwne.
    Moje działania-
    Uznałem,że mam bałagan w sterownikach wiec wyłączyłem w biosie integrę,odinstalowałem dźwięk nvidia i wszystkie sterowniki,
    po czym od nowa zainstalowałem sterownik creative.Nie pomogło.
    Postawiłem system od nowa i na gołym zainstalowałem sterownik creative i również nie pomogło.
    Pomocy.

Plyta MSI z chipem x470 (MS7B79) i procesorem ryzen7 2700
    24GB RAM Kingston Predator (dual)
    MSi Armor GTX 1080
    Dysk PLEXTOR PX-256M9PeGN (238 GB)

Nieszczęsna karta
    Creative Sound Blaster Z
    Creative CA0132 @ Creative SB Recon3D PCIe Audio Controller

Dodano po 2 [godziny] 6 [minuty]:

Problem rozwiązany.Karta była wpięta w port,który jest współdzielony przez gniazdo M2 (puste i nieużywane),więc coś tu się mogło gryźć.
    Podpiąłem pod gniazdo,które niestety jest zbyt blisko karty graficznej i teraz martwię się o temperatury ale działa.
    Karta dźwiękowa Creative Sound Blaster Z - brak dźwięku w trybie słuchawek
    Zamykam temat
  • REKLAMA
  • #2 18755271
    felcajzer
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam.Mam problem z kartą dźwiękową i nie jestem pewien co do diagnozy czy to sprzęt czy ustawienia.
    Karta działa właściwie tylko częściowo ale na pewno nie działa prawidłowo.Kupiłem ją do grania na słuchawkach i tu zaczynają się schody,gdyż
    tryb słuchawek nie działa(dedykowany jest przełącznik w panelu karty).
    Nie działa również wyjście liniowe dla głośników 2.0(wieża panasonic stereo)
    Wyjście stereo działa w porcie słuchawkowym co jest dziwne.
    Moje działania-
    Uznałem,że mam bałagan w sterownikach wiec wyłączyłem w biosie integrę,odinstalowałem dźwięk nvidia i wszystkie sterowniki,
    po czym od nowa zainstalowałem sterownik creative.Nie pomogło.
    Postawiłem system od nowa i na gołym zainstalowałem sterownik creative i również nie pomogło.
    Pomocy.

Plyta MSI z chipem x470 (MS7B79) i procesorem ryzen7 2700
    24GB RAM Kingston Predator (dual)
    MSi Armor GTX 1080
    Dysk PLEXTOR PX-256M9PeGN (238 GB)

Nieszczęsna karta
    Creative Sound Blaster Z
    Creative CA0132 @ Creative SB Recon3D PCIe Audio Controller

Dodano po 2 [godziny] 6 [minuty]:

Problem rozwiązany.Karta była wpięta w port,który jest współdzielony przez gniazdo M2 (puste i nieużywane),więc coś tu się mogło gryźć.
    Podpiąłem pod gniazdo,które niestety jest zbyt blisko karty graficznej i teraz martwię się o temperatury ale działa.
    Karta dźwiękowa Creative Sound Blaster Z - brak dźwięku w trybie słuchawek
    Zamykam temat

Dodano po 45 [sekundy]:

Rozwiązano jak napisałem powyżej.
REKLAMA