Witam.Mam problem z kartą dźwiękową i nie jestem pewien co do diagnozy czy to sprzęt czy ustawienia.
Karta działa właściwie tylko częściowo ale na pewno nie działa prawidłowo.Kupiłem ją do grania na słuchawkach i tu zaczynają się schody,gdyż
tryb słuchawek nie działa(dedykowany jest przełącznik w panelu karty).
Nie działa również wyjście liniowe dla głośników 2.0(wieża panasonic stereo)
Wyjście stereo działa w porcie słuchawkowym co jest dziwne.
Moje działania-
Uznałem,że mam bałagan w sterownikach wiec wyłączyłem w biosie integrę,odinstalowałem dźwięk nvidia i wszystkie sterowniki,
po czym od nowa zainstalowałem sterownik creative.Nie pomogło.
Postawiłem system od nowa i na gołym zainstalowałem sterownik creative i również nie pomogło.
Pomocy.
Plyta MSI z chipem x470 (MS7B79) i procesorem ryzen7 2700
24GB RAM Kingston Predator (dual)
MSi Armor GTX 1080
Dysk PLEXTOR PX-256M9PeGN (238 GB)
Nieszczęsna karta
Creative Sound Blaster Z
Creative CA0132 @ Creative SB Recon3D PCIe Audio Controller
Dodano po 2 [godziny] 6 [minuty]:
Problem rozwiązany.Karta była wpięta w port,który jest współdzielony przez gniazdo M2 (puste i nieużywane),więc coś tu się mogło gryźć.
Podpiąłem pod gniazdo,które niestety jest zbyt blisko karty graficznej i teraz martwię się o temperatury ale działa.
Zamykam temat
Karta działa właściwie tylko częściowo ale na pewno nie działa prawidłowo.Kupiłem ją do grania na słuchawkach i tu zaczynają się schody,gdyż
tryb słuchawek nie działa(dedykowany jest przełącznik w panelu karty).
Nie działa również wyjście liniowe dla głośników 2.0(wieża panasonic stereo)
Wyjście stereo działa w porcie słuchawkowym co jest dziwne.
Moje działania-
Uznałem,że mam bałagan w sterownikach wiec wyłączyłem w biosie integrę,odinstalowałem dźwięk nvidia i wszystkie sterowniki,
po czym od nowa zainstalowałem sterownik creative.Nie pomogło.
Postawiłem system od nowa i na gołym zainstalowałem sterownik creative i również nie pomogło.
Pomocy.
Plyta MSI z chipem x470 (MS7B79) i procesorem ryzen7 2700
24GB RAM Kingston Predator (dual)
MSi Armor GTX 1080
Dysk PLEXTOR PX-256M9PeGN (238 GB)
Nieszczęsna karta
Creative Sound Blaster Z
Creative CA0132 @ Creative SB Recon3D PCIe Audio Controller
Dodano po 2 [godziny] 6 [minuty]:
Problem rozwiązany.Karta była wpięta w port,który jest współdzielony przez gniazdo M2 (puste i nieużywane),więc coś tu się mogło gryźć.
Podpiąłem pod gniazdo,które niestety jest zbyt blisko karty graficznej i teraz martwię się o temperatury ale działa.
Zamykam temat