logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dell Studio (prawdopodobnie 1158) - błędy dźwiękowe biosu ami

hejtujulia 12 Cze 2020 22:34 477 6
REKLAMA
  • #1 18755868
    hejtujulia
    Poziom 5  
    Witam, problemem w moim starym laptopie Dell Studio (nie znam specyfikacji) jest przy uruchomieniu piszczenie 8 razy. Przeczytałem że jest to problem z pamięcią karty graficznej. Wymieniłem ram z 2x2GB na 1x4GB, nie ma piknięć, ale na ekranie pusto. Nie wiem o co może chodzić więc dlatego szukam porad w internecie. Laptop jest stary, więc mogło coś nawalić, ale nie jestem ekspertem wysokiej klasy.
  • REKLAMA
  • #2 18756028
    krzychupar
    Poziom 43  
    Ocena: 633
    Dokładny model tego starego wynalazku to chyba możesz wyczytać z tablicy pod spodem laptopa. Bo będzie zero pomocy. I SMART dysku zamieść z CDI jak uruchomisz system. https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/
  • REKLAMA
  • #3 18756354
    hejtujulia
    Poziom 5  
    Naklejka z dołu laptopa jest zerwana. Jest tylko klucz produktu. Przy uruchomieniu kompletnie nic nie widać na ekranie.
  • REKLAMA
  • #5 18762358
    hejtujulia
    Poziom 5  
    Po kilku dniach nie wiem czy problem z pamięcią karty graficznej się rozwiązał, ale teraz jest 7 piknięć czyli procesor. Na zewnętrznym monitorze również brak obrazu.
  • REKLAMA
  • #6 18803810
    hejtujulia
    Poziom 5  
    Problem rozwiązany. Nalezalo przeinstalowac bios.
  • #7 18803811
    hejtujulia
    Poziom 5  
    Problem rozwiązany. Nalezalo przeinstalowac bios.

Dodano po 33 [sekundy]:

Przeinstalowano bios.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z laptopem Dell Studio, który przy uruchomieniu wydaje 8 piknięć, co sugeruje problem z pamięcią karty graficznej. Po wymianie pamięci RAM z 2x2GB na 1x4GB, dźwięki ustąpiły, ale ekran pozostał czarny. Po kilku dniach liczba piknięć zmieniła się na 7, co wskazuje na problem z procesorem. Ostatecznie problem został rozwiązany przez reinstalację BIOS-u.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA