logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ładowarka do einhell 14,4 czym mogę zastąpić. Chętnie też odkupie.

Bobdoe 14 Cze 2020 16:23 1494 3
  • #1 18758803
    Bobdoe
    Poziom 8  
    Ocena: 11
    Witam

Dostałem wkrętarkę einhell 14,4v niestety z zalana ładowarką. Nigdzie nie mogę dostać takiej ładowarki. Czy zadziała przeszczep zawartości z ładowarki np od makity lub boscha o zbliżonych parametrach?? bateria w tej ładowarce to Ni-Cd
    To moja niedziałająca ładowarka einhell LG RT-CD 14,4/1:
    Ładowarka do einhell 14,4 czym mogę zastąpić. Chętnie też odkupie.

A tu dwie najbardziej zbliżone:
    Ładowarka do einhell 14,4 czym mogę zastąpić. Chętnie też odkupie. Ładowarka do einhell 14,4 czym mogę zastąpić. Chętnie też odkupie.

Chętnie też odkupie w przyzwoitych pieniądzach taką ładowarkę.
  • Pomocny post
    #2 18758878
    AdamC
    Poziom 29  
    Ocena: 243
    Bobdoe napisał:

Dostałem wkrętarkę einhell 14,4v niestety z zalana ładowarką. Nigdzie nie mogę dostać takiej ładowarki. Czy zadziała przeszczep zawartości z ładowarki np od makity lub boscha o zbliżonych parametrach?? bateria w tej ładowarce to Ni-Cd

Naładujesz każdym zasilaczem o napięciu 20V z ograniczeniem prądowym do 2A.
    Jeżeli będzie mniejszy prąd to wydłuży się czas ładowania i bateria będzie się mniej grzała ( zdrowsze dla akumulatorów).

Można skorzystać i zbudować np.:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2794522.html
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2475901.html
  • #3 18759326
    Bobdoe
    Poziom 8  
    Dziękuje.

Spróbuje przełożyć nie przekraczając tych wartości, a jak znajdę trochę więcej czasu to spróbuje zrobić samemu.
  • #4 18767731
    Bobdoe
    Poziom 8  
    Mam w spalonej ładowarce Einhell lg rt-cd 14,4/1 4 styki b+ b- rt i nt. Chciałbym podmienić zawartość tej ładowarki na zawartość ładowarki JDA 180KA /najbardziej zbliżone wartości jakie znalazłem/, ale mam tam tylko b+ b- i bk. Jak to zrobić by dało rade naładować baterie wkrętarki?

Ładowarka do einhell 14,4 czym mogę zastąpić. Chętnie też odkupie. Ładowarka do einhell 14,4 czym mogę zastąpić. Chętnie też odkupie. ??

Jak połączę b+ i b- z ładowarki Jda 180k do styków b+ i b- ale jak rozdzielić bk na rt i nt??
REKLAMA