logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A4 TDI 95r 1Z Immo off - wysokie obroty po modyfikacji ECU

typeky 16 Cze 2020 22:52 663 4
REKLAMA
  • #1 18763747
    typeky
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam ,mam problem z immo w starym Audi A4 sterownikiem o oznaczeniach 0 281 001 366/367. Zostałem poproszony przez sąsiada grzecznościowo o probe usunięcia immo ze sterownika silnika, jako ze mam wieloletnie doświadczenie w elektronice ,a programatory, pamięci, itp nie są mi straszne postanowiłem spróbować pomóc, pomimo braku doświadczenia w immobilizerach i sterownikach silnika . Przewertowałem trochę internetu, natrafiłem na post
    https://cartechnology.co.uk/showthread.php?tid=4961
    w którym jest napisane które komórki pamieć należy wyedytować i w jaki sposób ,lecz to nie działa ,próbowałem tez programem Immo Universal Decoding, i nadal ten sam problem.
    Po podstawieniu zmienionego wsadu auto odpala lecz wchodzi samoczynnie na wysokie obroty, dodam ze pamieć odczytywałem i zapisywałem jako 16bit jak należy.
    W załączniku podałem dwa pliki zmieniony i oryginalny .
    Ja wiem że zaraz napiszecie ze modyfikacja takich wsadów kosztuje ,itp...
    ale czy ktoś jest mi w stanie pomóc lub choć powiedzieć co źle robię
    z góry dzięki audi o..bin (128 bajtów)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. za wszystkie odpowiedzi
    Załączniki:
    • audi msa12 repair.bin (128 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18775857
    typeky
    Poziom 11  
    Po wgraniu oryginalnego wsadu jest ok a jaki wpływ może mieć nastawnik dawki
  • REKLAMA
  • #5 18776712
    typeky
    Poziom 11  
    Tak ale na oryginalnym wsadzie jest ok
REKLAMA