logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DCP-J125 Brother przyjmuje dane, ale nie drukuje - co robić?

SzoMson 17 Cze 2020 08:33 5874 2
REKLAMA
  • #1 18764137
    SzoMson
    Poziom 3  
    Ocena: 20
    Cześć mam problem z drukarką.
    Drukowała normalnie, co najmniej raz na tydzień była używana.
    Dzisiaj chcąc coś wydrukować dane idą do drukarki i nic (na ekraniku drukarki pojawia się na ułamek sekundy napis "przyjmuje dane" tak było zawsze, tylko że ten komunikat wyświetlał się dłużej niż 0.20 sekundy raczej 3-4).
    Sprawdzałem co mogłem.
    - Kopiowałem (działa).
    - Skanowałem do komputera (o dziwo, działa).
    - Zainstalowałem nowe sterowniki (najnowsze: https://support.brother.com/g/b/downloadtop.aspx?c=pl&lang=pl&prod=dcpj125_all).
    - Wyjmowałem kable (niestety nie jestem w stanie sprawdzić samego kabla bo nie mam takiego w domu).
    I nic komputer wykrywa drukarkę, oprogramowanie które zainstalowało się wraz z sterownikami również. Nawet gdy odpinam kabel od komputera to wykrywa że drukarka jet nieaktywna. Na pierwszy rzut oka wszystko jest ok. I nie mam pojęcia co się z nią stało.
    Drukarka: DCP-J125 Brother.
    Komputer: Stacjonarny (raczej mało ważne są jego podzespoły ponieważ wcześniej działała).
    Oprogramowanie: Windows 10.
  • REKLAMA
  • #3 18764188
    vieleicht
    Poziom 37  
    Ocena: 455
    Na początek radziłbym odinstalować i zainstalować sterowniki, jak to nie pomoże to, proponuję podpiąć do innego komputera. Wydrukowanie z innego komputera pozwoli wykluczyć problem po stronie drukarki lub okablowania i odwrotnie.
    @viayner mnie uprzedził i może od tego trzeba jednak zacząć.
REKLAMA