logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki używany zestaw stereo kupić do salonu? Budżet 4000 zł.

BiEj 19 Cze 2020 12:17 990 2
REKLAMA
  • #1 18768644
    BiEj
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Cześć,

Zamierzam kupić zestaw stereo do salonu, ale zupełnie nie wiem od czego zacząć, gdyż dotychczas w niedużym mieszkaniu korzystałem z tzw. "wieży". Teraz będę miał już miejsce na wzmacniacz/amplituner oraz kolumny podłogowe. Proszę o pomoc w wyborze sprzętu. Wydaje mi się, że raczej używany - przypuszczam, że na rynku wtórnym da się znaleźć sprzęt z wyższej półki w cenie nowego podstawowego modelu.
    Poniżej kilka informacji, które mogą być istotne.
    - pomieszczenie: salon z jadalnią około 31 m2
    - źródło dźwięku: streaming z telefonu/telewizora (z wykorzystaniem transmitera bluetooth, który już mam), płyty CD, radio
    - rodzaj muzyki: filmowa, klasyczna, elektroniczna i szeroko pojęta popularna
    - kolumny podłogowe, skrzynia raczej "drewniana" lub czarna
    - amplituner/wzmacniacz/tuner - tutaj nie wiem co będzie lepsze, dla mnie raczej bez znaczenia
    - budżet: 4000 zł
    Załączam też plan pomieszczenia, w którym sprzęt będzie grał.

Z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam
    Jaki używany zestaw stereo kupić do salonu? Budżet 4000 zł.
  • REKLAMA
  • #2 18777703
    PromatAudio
    Poziom 18  
    Ocena: 15
    Skoro chcesz streamować przez Bluetooth wystarczy ci wzmacniacz. Wybierz raczej taki z wejściami cyfrowymi to podłączysz również telewizor. W takim budżecie zmieścisz się nawet z nowym sprzętem np. Pioneer A40 plus kolumny Klipsch R-620F/Heco Aurora700/Tannoy Mercury 7.4/Melodika BL40.
REKLAMA