Cześć,
Zamierzam kupić zestaw stereo do salonu, ale zupełnie nie wiem od czego zacząć, gdyż dotychczas w niedużym mieszkaniu korzystałem z tzw. "wieży". Teraz będę miał już miejsce na wzmacniacz/amplituner oraz kolumny podłogowe. Proszę o pomoc w wyborze sprzętu. Wydaje mi się, że raczej używany - przypuszczam, że na rynku wtórnym da się znaleźć sprzęt z wyższej półki w cenie nowego podstawowego modelu.
Poniżej kilka informacji, które mogą być istotne.
- pomieszczenie: salon z jadalnią około 31 m2
- źródło dźwięku: streaming z telefonu/telewizora (z wykorzystaniem transmitera bluetooth, który już mam), płyty CD, radio
- rodzaj muzyki: filmowa, klasyczna, elektroniczna i szeroko pojęta popularna
- kolumny podłogowe, skrzynia raczej "drewniana" lub czarna
- amplituner/wzmacniacz/tuner - tutaj nie wiem co będzie lepsze, dla mnie raczej bez znaczenia
- budżet: 4000 zł
Załączam też plan pomieszczenia, w którym sprzęt będzie grał.
Z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam
Zamierzam kupić zestaw stereo do salonu, ale zupełnie nie wiem od czego zacząć, gdyż dotychczas w niedużym mieszkaniu korzystałem z tzw. "wieży". Teraz będę miał już miejsce na wzmacniacz/amplituner oraz kolumny podłogowe. Proszę o pomoc w wyborze sprzętu. Wydaje mi się, że raczej używany - przypuszczam, że na rynku wtórnym da się znaleźć sprzęt z wyższej półki w cenie nowego podstawowego modelu.
Poniżej kilka informacji, które mogą być istotne.
- pomieszczenie: salon z jadalnią około 31 m2
- źródło dźwięku: streaming z telefonu/telewizora (z wykorzystaniem transmitera bluetooth, który już mam), płyty CD, radio
- rodzaj muzyki: filmowa, klasyczna, elektroniczna i szeroko pojęta popularna
- kolumny podłogowe, skrzynia raczej "drewniana" lub czarna
- amplituner/wzmacniacz/tuner - tutaj nie wiem co będzie lepsze, dla mnie raczej bez znaczenia
- budżet: 4000 zł
Załączam też plan pomieszczenia, w którym sprzęt będzie grał.
Z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam