logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon MX925 nie reaguje na włącznik - czy warto kupić drukarkę z błędem B200?

eRd 20 Cze 2020 09:32 750 1
REKLAMA
  • #1 18770260
    eRd
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Witam

Posiadam drukarkę Canon MX925. Wczoraj próbowałem coś wydrukować, więc włączyłem ją, zaczęła przygotowywać się do druku, bo puściłem zadanie i samoczynnie się wyłączyła.
    W tym momencie nie ma żadnej możliwości aby ją włączyć, nie reaguje.
    Sprawdziłem zasilacz i przynajmniej w trybie uśpienia ma normalne napięcia (8V i 11V). Wyjąłem płytę główną i też nie widać zbytnio jakichś uszkodzeń.
    Z wyjętą głowicą drukarka również się nie włącza.
    Czy zakup drukarki np. z błędem B200, ale ogólnie uruchamiającej się i przełożenie płyty głównej wraz z zasilaczem to dobry pomysł, czy lepiej sobie odpuścić? Ewentualnie jaki błąd wyklucza drukarkę jako dawcę?
    Szkoda mi kupować nowej, bo z tej jestem ogólnie bardzo zadowolony i mimo sporych gabarytów jest bardzo funkcjonalna (skaner z ADF chociażby czy dupleks).
    Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 18784201
    eRd
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Witam

Słyszałem, że jeżeli głowica ma zwarcie to uszkodziła elektronikę i z tego powodu drukarka się nie włącza. Czy jest jakaś instrukcja żeby sprawdzić czy głowica nie ma zwarcia i na jakich stykach (qy6-0082)? Mógłbym kupić używaną drukarkę z uszkodzoną głowicą za kilkadziesiąt zł, ale jak włożę swoją głowicę i znowu upali płytę główną to nie ma najmniejszego sensu. W ostateczności widziałem głowice na ali po 120zł.
REKLAMA