Witam w pc mam system Windows 10 pro 64bit fakt faktem z aukcji allegro za 2 dychy zastanawiam się czy to nie przyczyna. Czcionka w pc jest niewyraźna ale nie wszędzie ponieważ pogrubione napisy są ok reszta nie sprawdzałem już chyba wszystko co było w poradnikach w internecie a przy tym systemie mam taki komunikat kod wchodzi ale jakby coś nie tak bo po chwili znów to samo.
Witam w pc mam system Windows 10 pro 64bit fakt faktem z aukcji allegro za 2 dychy zastanawiam się czy to nie przyczyna
Witaj. Słabo zmarnowane dwie dychy. Legalność taka sama jak dziesiątki z torrentów, czyli żadna. Może się nie chcieć aktywować, może się deaktywować za jakiś czas, może mieć problemy z ponowną aktywacją, jak większość licencji MSDN, VL czy z lewych generatorów.
Kuba12l napisał:
Czcionka w pc jest niewyraźna ale nie wszędzie ponieważ pogrubione napisy są ok reszta nie sprawdzałem
Czy są zainstalowane sterowniki do karty graficznej?
Jaka to karta?
Jaki model monitora?
Czym podłączony (jakim kablem, jakie gniazda karty i monitora wykorzystałeś)?
Czy robiłeś kalibrację czcionek Cleartype? https://www.ebe.pl/wyostrzenie-czcionek-w-windows-10/
Problem z wyświetlaniem nie ma nic wspólnego z pirackim Windowsem.
Witam grafika zintegrowana z procesorem - ryzen 3 3200g
Podłączony pod monitor z VGA na hdmi do pc
Monitor sprawdzony - na innych działo się to samo
Cleartype nic nie dał
Czy zainstalowane są sterowniki do karty?
Podmień kabel VGA na inny, jeśli jest słabej jakości to może powodować takie problemy. Również słabej jakości konwerter hdmi/vga może taki efekt robić. Najlepiej podłączyć monitor z cyfrowym wejściem I sprawdzić bez konwertera, jakiej jakości jest obraz. Można ewentualnie się podłączyć przez HDMI do telewizora i przetestować.
Oprócz Clear Type możesz sprawdzić wartosć ostrości(sharpness) w ustawieniach monitora i w razie potrzeby zwiększyć ją. Ewentualnie w opcjach monitora powinna być opcja np. Auto Adjustment lub coś podobnego. wtedy obraz powinien się automatycznie wyostrzyć i wyśrodkować. Sterowniki do monitora i karty też warto zainstalować. NIe zdawaj się w tej kwestii na domyślne zainstalowane przez windows.
Oprócz Clear Type możesz sprawdzić wartosć ostrości(sharpness) w ustawieniach monitora i w razie potrzeby zwiększyć ją. Ewentualnie w opcjach monitora powinna być opcja np. Auto Adjustment lub coś podobnego. wtedy obraz powinien się automatycznie wyostrzyć i wyśrodkować. Sterowniki do monitora i karty też warto zainstalować. NIe zdawaj się w tej kwestii na domyślne zainstalowane przez windows.