logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Detektor zbicia szkła Alarmtech AD 700-AM a grubość ochranianej szyby

krisg1 24 Cze 2020 21:48 423 1
REKLAMA
  • #1 18780856
    krisg1
    Poziom 8  
    Ocena: 36
    Zastanawiam się nad montażem czujnika zbicia szyby - idealnie z zasięgiem pasuje polecany tutaj czujnik Alarmtech AD 700-AM - w zasięgu ma 3 duże okna. Problem tylko w tym, ze 2 z 3 okien posiadają szyby (zwykłe) o grubości 6mm. W instrukcji czujnika jest mowa o grubości tylko 4mm. Jak z wykrywalnością rozbicia szkła grubszego?
    Ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie?

Przy okazji - jest ktoś z Krakowa bądź okolic kto ewentualnie podjąłby się odpłatnej kalibracji czujnika detektorem ADT 700?

Czy czujka bez kalibracji będzie poprawnie wykrywała zdarzenie czy zupełnie będzie "głucha"?

Dodano po 10 [godziny] 48 [minuty]:

Odpowiem sobie sam na pierwszą część pytania, gdyż znalazłem w katalogu:

Cytat:
    Grubość max: 6,5mm

Aktualizacja:

Po kontakcie z producentem okazało się jednak, że grubość szkła to tylko 4mm:

Cytat:
    Katalogi są materiałem informacyjno-marketingowym. Instrukcje są podstawą stosowania produktów.

i jeszcze

Cytat:
    Dajemy gwarancję na poprawne funkcjonowanie detektora w warunkach stosowania zgodnych z instrukcją.

Wg instrukcji:

Cytat:
    Typ (grubość) chronionego szkła Float (4 mm), laminowane P2 (4 mm + 4 mm)
  • REKLAMA
  • #2 18781834
    krisg1
    Poziom 8  
    Ocena: 36
    Zastanawiam się nad montażem czujnika zbicia szyby - idealnie z zasięgiem pasuje polecany tutaj czujnik Alarmtech AD 700-AM - w zasięgu ma 3 duże okna. Problem tylko w tym, ze 2 z 3 okien posiadają szyby (zwykłe) o grubości 6mm. W instrukcji czujnika jest mowa o grubości tylko 4mm. Jak z wykrywalnością rozbicia szkła grubszego?
    Ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie?

Przy okazji - jest ktoś z Krakowa bądź okolic kto ewentualnie podjąłby się odpłatnej kalibracji czujnika detektorem ADT 700?

Czy czujka bez kalibracji będzie poprawnie wykrywała zdarzenie czy zupełnie będzie "głucha"?

Dodano po 10 [godziny] 48 [minuty]:

Odpowiem sobie sam na pierwszą część pytania, gdyż znalazłem w katalogu:

Cytat:
    Grubość max: 6,5mm

Aktualizacja:

Po kontakcie z producentem okazało się jednak, że grubość szkła to tylko 4mm:

Cytat:
    Katalogi są materiałem informacyjno-marketingowym. Instrukcje są podstawą stosowania produktów.

i jeszcze

Cytat:
    Dajemy gwarancję na poprawne funkcjonowanie detektora w warunkach stosowania zgodnych z instrukcją.

Wg instrukcji:

Cytat:
    Typ (grubość) chronionego szkła Float (4 mm), laminowane P2 (4 mm + 4 mm)

Dodano po 3 [godziny] 27 [minuty]:

Jako, że czujnik wg producenta nie zabezpieczy moich przeszkleń zamykam temat.
REKLAMA