logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nashuatec 3715+ - Wymiana bębna, listwy, nośnika - na co uważać?

fabioboss 06 Paź 2005 18:25 2025 4
REKLAMA
  • #1 1878117
    fabioboss
    Poziom 11  
    Witam.Będę wymieniał materiały (bęben, listwa, nośnik) i mam pytanie: na co w szczególności uważać?czego nie przeoczyć?Do tej pory nie wymieniałem w tym modelu (Nashuatec 3715+)tych części.Proszę o fachową poradę.
    Z góry dziękuję.

Moderowany przez kosmita:

w edytorze przy okienku temat jest taka podpowiedź: "Temat (typ, marka, symbol, problem)" tak ciężko się zastosować??
    ostrzeżenie

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1878757
    egor
    Poziom 2  
    Witaj, przy montażu dobrze zatalkuj bęben i listwę
    bo inaczej przy zatrzymywaniu po zrobionej kopi będzie słychac pisk,
    niektórych klientów to denerwuje.
    Różne są opinie na temat tonera jeśli chcesz miec długi czas spokój z deweloperem i dobrą jakością wydruków
    to wyczyśc dokładnie kanał powrotny tonera oraz łoże tuby i złóż toner Ricoh 1205 KATUN.
    Oczywiście 30 na 0, 38 na 0, zainicjuj według instrukcji 66, 93 oraz korekcje 94, 95 i wyreguluj 48.
    Przy Katunie właściwie na 100 tyś. masz spokój, konserwacje max 10 tyś. i hejka,
    ja kilka lat temu odpuściłem sobie toner oryginalny bo musiałem wymieniac deweloper co 20 tyś.
    Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #4 1879196
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 833
    Podpisuję się pod przedmówcą , dorzucę jednak że warto dobrze wyczyścić wkład po stronie napędu ze zużytego dewelopera - czyli poświęcić temu więcej czasu. Później masz spokój ze zębatkami. Warto też usunąć filtr ozonowy z wenylatora z tyłu kopiarki - nie będzie problemu z czarnymi , nieregularnymi plamami i smugami. Toner li tylko KATUN !!! :-)

C.
  • Pomocny post
    #5 1880766
    clip7
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    witam. troche juz robie te maszynki i zawsze uzywam oryginalnych tonerow, przyznam ze nie testowalem w tych maszynkach katunow, a wiec nie bede sie do nich odnosil. sp30 na 1 (na 0 maszynka troche przedozowuje) i sp53 na 110, przeglady co 10 tys. kopii a przy kazdym przegladzie zwiekszam sp53 o 5. oczywiscie wywal filtr. przy kazdym przegladzie czysc nawrot tonera i od czasu do czasu hoppera i myj plynem optyke, szczegolnie wewnetrzna.
REKLAMA