logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung QE43Q65T - jakość obrazu przy świetle słonecznym i kątach widzenia

puncio1 05 Lip 2020 10:09 651 6
REKLAMA
  • #1 18799958
    puncio1
    Poziom 24  
    Ocena: 98
    Witam koledzy mam pytanie. Chcę kupić TV Samsung 43cale max 49 cali i mam pytanie czy warto kupić tego Samsunga QE43Q65T. Raczej nastawiam się nad normalnym oglądaniem wiadomości i filmów ale chodzi mi aby obraz był dobrze widoczny pod różnymi kątami oraz aby był widoczny przy świetle słońca które będzie padało na matrycę. Czy warto kupić ten TV czy może nie iść w Qled i kupić starszy model. Proszę o poradę.
  • REKLAMA
  • #2 18801143
    Ludwik XVI
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 788
    To model na VA, więc jakiś super kątów widzenia w nim nie ma.
    Jak zależy Ci na dobrych kątach widzenia to szukaj IPSa.

Starsze Qledy to też VA.
    Fajny IPS to np ubiegłoroczny LG 49SM8500 (120Hz) albo Sony 43XG83xx
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 18803967
    Ludwik XVI
    Jeśli zależy Ci na dobrych kątach widzenia to średnio. Ma po prostu słabe katy widzenia boczne.
    Sprawdz przed zakupem czy Ci wystarczą takie jakie są - no ale to mozna tylko w sklepie, ustawiając się pod takim kątem jak oglądasz w domu..
  • REKLAMA
  • #6 18805291
    Ludwik XVI
    Nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
    Generalnie Qledy to dobre tv. W wydaniu Samsunga na VA, w większości 120Hz. Taka solidna średnia półka i od serii 8 w górę półka wyższa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat telewizora Samsung QE43Q65T, zwracając uwagę na jego jakość obrazu przy świetle słonecznym oraz kąty widzenia. Model ten oparty jest na matrycy VA, co skutkuje ograniczonymi kątami widzenia. Dla lepszej widoczności pod różnymi kątami sugerowane są modele z matrycą IPS, takie jak LG 49SM8500 czy Sony 43XG83xx. Użytkownicy zastanawiają się, czy warto inwestować w QLED-y, które oferują dobrą jakość obrazu, ale w przypadku modelu QE43Q65T mogą nie spełniać oczekiwań dotyczących kątów widzenia. Wskazano, że starsze modele QLED również korzystają z matrycy VA, co może być istotne przy wyborze telewizora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA