logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem ze wzmacniaczem samochodowym Voice Kraft C-238

porafal 06 Paź 2005 20:41 2181 11
REKLAMA
  • #1 1878490
    porafal
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam wzmacniacz samochodowy Voice Kraft C-238 i chcialbym podłączyc go do komputera ale za bardzo nie wiem w jaki sposob bo nie znam sie za bardzo na tym. W szczególnosci mam problem z zasilaniem. jest wejscie na zasialnie +12V, uziemienie oraz wyłącznik automatyczny. Prosze pomozcie mi jak to podlączyc aby dzialalo. Czekam na wasze propozycje
  • REKLAMA
  • #2 1878599
    dee jay G
    Poziom 26  
    Ocena: 41
    Musisz dorobić sobie zasilacz 12V do tego wzmaka, albo kupić gdzieś, ale taki przynajmniej z 5A.
  • #3 1878625
    szwagier21
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    witam na początek : wzmacniacz ma wejscie liniowe wiec nie bedzie problemu kupisz albo zrobisz kabel czincz z drugiej strony mały jack oczywiście stereo:D a co do sterowania i zasilenia wzmacniacza to moze byc problem zasilić go trzeba dośc potęznym zasilaczem :D a co do sterowania to musisz podać na odpowiednie wejście (REMOTE) +12V :( wiec jeśli masz okazje to sprzedaj ten wzmacniacz i kup sobie noralnego wzmaka do domku a nie kombinuj :D jeśli jednka chcesz ten wzmacniacz podłączyć to polecam, poszukaj jakiegoś potęznego zasilacza oczywiście 12V :D pozdro narka
  • REKLAMA
  • #4 1878783
    porafal
    Poziom 11  
    No dobrze ale jak zrobic albo gdzie kupic taki zasilacz. Przecież to powinno jakos dac rade zrobic :D wiec pomozcie. podawajcie mi jakies propozycje albo pomysly. Z gory wielkie dziex. Pozdro for all
  • REKLAMA
  • #5 1879020
    ige
    Poziom 35  
    Ocena: 42
    do zrobienia zasilacz bed ci potrzebne trafo 10V ok 100W(wiekszego niema sesu bo ten wzmak i tak niema powyzej 20w)mostek prostowniczy i kondensator ok 10000uf/16V i masz gotowy zasilacz
  • #6 1879443
    porafal
    Poziom 11  
    A do czego moze słuzyc wejscie na wyłącznik zdalny co? Kabel chinch stereo z malym jackiem juz mam. Piszcie
  • REKLAMA
  • #7 1879749
    ige
    Poziom 35  
    ten wlacznik zdalny sluzy pewnie do wlaczani wzmacniacz przez podanie przez radio 12V na to zlacze
  • #8 1880093
    dee jay G
    Poziom 26  
    Ocena: 41
    Tak. Główne zasilanie +12V masz na stałe na wzmacniaczu, a jak załączysz radio, to zostaje też podane na ten włącznik i tak jakby "budzi" wzmacniacz.
  • #9 1881233
    porafal
    Poziom 11  
    Mam juz kabel stereo z jednej ztrony mini-jack 3,5 mm a z drugiej 2* chinch stereo czyli kabel od auxa. No ale nadal mam problem z tym diabelnym zasilaniem. Prosze was jezeli mozecie mi jakos pomoc to zrobcie to. Pozdro for all
  • #10 1881499
    ige
    Poziom 35  
    jako zasilacz mozesz uzyc poprostu zwyklego zasilacza od komputera,spokojnie wystarczy na ten wzmacniacz,taki zasilacz wyjdzie napewno taniej niz normalny z trafem
  • #11 1884147
    porafal
    Poziom 11  
    Dobra a jak podłączyc ten zasilacz komputerowy? Poprosze o dokladne wskazówki i rady. :)
  • #12 1888134
    porafal
    Poziom 11  
    Udało mi sie go podłączyc :) ale jest jeden problem nie słysze wogole dzwięku pomocy!!!!!!

Podsumowanie tematu

✨ Wzmacniacz samochodowy Voice Kraft C-238 posiada wejście zasilania +12V, uziemienie oraz wejście na wyłącznik zdalny (REMOTE), który służy do włączania wzmacniacza poprzez podanie sygnału 12V z radia. Do podłączenia wzmacniacza do komputera potrzebny jest kabel audio z mini-jack 3,5 mm na dwa chinch stereo. Zasilanie wzmacniacza wymaga stabilnego źródła 12V o prądzie co najmniej 5A. Można użyć zasilacza komputerowego ATX, który jest tańszy i wystarczający do tego celu, lub zbudować własny zasilacz z transformatora 10V/100W, mostka prostowniczego i kondensatora filtrującego 10000µF/16V. Wejście REM należy zasilić napięciem +12V, aby wzmacniacz się włączył. Po podłączeniu zasilania i sygnału audio wzmacniacz powinien działać, jednak w przypadku braku dźwięku należy sprawdzić poprawność połączeń i konfigurację.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA