mam problem z wirusem skanowałem komputer antywirusem 360 total security i Malwarebytes z którym mam problem zdeinstalacją bo nie mam go a zainstalować nie mogę, programy też sie nie uruchamiają jakieś pomysły skąd to może być
Strzelam, że można się doszukiwać po tych programach które instalowałem to były do metina hacki, i pewnie to mi rozwaliło system na pewno tylko jak to cofnąć teraz ;/
Załączniki:
Addition.txt(46.05 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Wyczyść dysk C ze śmieci:
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4026616/windows-10-disk-cleanup "Uruchom funkcję Oczyszczanie dysku i wybierz polecenie Oczyść pliki systemowe.
Wybierz typy plików, których chcesz się pozbyć. Aby uzyskać opis typu pliku, wybierz go.
Wybierz przycisk OK."
Spoczko zrobię tak a co do tych plików one są zaszyfrowane nie ma programu aby je naprawił najbardziej mi zależy na tych plikach płyta instalacyjna od Windowsa nie pomoże czasem jak uruchomię narzędzie naprawiania?
Racja nie odzyskam już tego przeczytałem na ten temat i jak widzę nie ma możliwości mówi się trudno dzięki za pomoc, a jeszcze jedno jest program który mi odinstaluje zakażone pliki?
✨ Użytkownik zgłasza problem z wirusem, który uniemożliwia uruchomienie programów antywirusowych, takich jak Malwarebytes i 360 Total Security. Po skanowaniu Malwarebytes wykryto dwa trojany, które zostały usunięte, jednak pliki zostały zaszyfrowane. Użytkownik podejrzewa, że zainstalowane programy do hackowania mogły uszkodzić system. W odpowiedziach sugerowane są różne metody usunięcia złośliwego oprogramowania, w tym użycie narzędzi takich jak AdwCleaner oraz Dr.Web CureIt. Użytkownik jest zaniepokojony możliwością odzyskania zaszyfrowanych plików, ale otrzymuje informacje, że nie ma takiej możliwości. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.