logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie modułu Blutooth do starej wieży w miejsce CD, bez wyjścia AUX

Fuciu1 27 Lip 2020 16:36 2415 2
REKLAMA
  • #1 18840504
    Fuciu1
    Poziom 2  
    Witam,
    potrzebuję podłączyć kupiony moduł blutooth pod/zamiast CD lub TAPE. Stara wieża to db-tronic db-1500. Hi-Fi już rozkręciłem, ale nigdzie nie mogę znaleźć miejsca w którym miałbym to podłączyć (audio). Zasilanie postanowiłem pociągnąć ze starej ładowarki, ale problem mam z wymienionym audio.
    Niestety nie mam schematu wieży, zrobiłem parę zdjęć, może któryś z użytkowników będzie w stanie wskazać kierunek :)
    Na taśmie, która jest połączona z płytą główną a CD są oznaczenia: FC-, TR-, FC+, TR+, PD, VR, LD, DGND, F, C, B, A, D, E, VDD, VREF.

Podłączenie modułu Blutooth do starej wieży w miejsce CD, bez wyjścia AUX Podłączenie modułu Blutooth do starej wieży w miejsce CD, bez wyjścia AUX Podłączenie modułu Blutooth do starej wieży w miejsce CD, bez wyjścia AUX
  • REKLAMA
  • #2 18843528
    Xkubolowski
    Poziom 5  
    Ocena: 87
    Z taśmy będzie łatwiej. Wystarczy że jeżeli działa ci jeszcze głowiaca. To kup kasetę aux i w tą kasete wlutuj bluetooth. Koszt takiej kasety to ok.14zł
  • #3 18845285
    Fuciu1
    Poziom 2  
    Xkubolowski napisał:
    Z taśmy będzie łatwiej. Wystarczy że jeżeli działa ci jeszcze głowiaca. To kup kasetę aux i w tą kasete wlutuj bluetooth. Koszt takiej kasety to ok.14zł

Dzięki za podpowiedź, sprawdzę czy głowica działa i pójdę w tym kierunku. Pozdr
REKLAMA