logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć moduł Bluetooth do wieży Panasonic SA-AK45 zamiast CD?

johnnyrok 20 Wrz 2015 21:17 2538 5
REKLAMA
  • #1 15008838
    johnnyrok
    Poziom 9  
    Witam posiadam wieże jak w temacie i chciałbym podłączyć takie "cuś"
    Jak podłączyć moduł Bluetooth do wieży Panasonic SA-AK45 zamiast CD? Jak podłączyć moduł Bluetooth do wieży Panasonic SA-AK45 zamiast CD? Jak podłączyć moduł Bluetooth do wieży Panasonic SA-AK45 zamiast CD?

i tu moje pytanie czy mógłbym podłączyć to pod przycisk CD (bo u mnie i tak nie działa) jeśli tak to potrzebuje schemat taśmy która jest wpięta bezpośrednio do CD z płyty głównej (jeśli mogę tak to nazwać)
    Z góry dziękuje za pomoc.
    Pozdrawiam Johnny Rok
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15015458
    adambyw
    Moderator Akustyka
    Ocena: 829
    Jest możliwe.
    Tu masz serwisówkę: http://marchal.jean.free.fr/Schemas/Panasonic/Audio/SA-AK45.pdf
    Patrz na stronę 33 złącze CP2.
  • REKLAMA
  • #3 15023212
    johnnyrok
    Poziom 9  
    Witam dzięki za podpowiedź ale jak patrze na te oznaczenia to nie ogarniam tego
    Jak podłączyć moduł Bluetooth do wieży Panasonic SA-AK45 zamiast CD?
    i nie wiem gdzie co podłączyć wymyśliłem tylko tyle że:
    RCH pkt 2 to Prawy sygnał wejściowy
    LCH pkt 4 to Lewy sygnał wejściowy
    ale CE pkt 3; PLLDA pkt 5; DO pkt 6; PLLCK pkt 7
    co one oznaczają szukałem też w tej serwisów-ce ae czytać nie umiem czy co może kolega ma większe doświadczenie (a na pewno ma) dobra już nie cukruje tylko prośba możesz wytłumaczyć co z czym się je. Bo też się zastanawiam lewy prawy sygnał a gdzie masa. Przepraszam że o to wszystko pytam ale po prostu nie wiem jak to ogarnąć i proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #4 15109180
    johnnyrok
    Poziom 9  
    Witam nadal nie wiem co i jak ale jak przeglądałem tą serwisów-kę to na str.27 znalazłem złączę CN902 z którego taśmą idzie bezpośrednio do CD CN702 i na stronie 31 opisany jest CN702 a na str. 42 opisane jest CN902 i tu moje pytanie czy mogę to podłączyć tu na przykład pod pin 1,2,3 sygnał audio a zasilanie pod pin 4,5 czy pod 8,9 proszę o pomoc. To urządzonko już do mnie doszło i chciałbym to podłączyć.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 15111166
    johnnyrok
    Poziom 9  
    Witam dzisiaj przylutowałem do CN902 pod pin 1,2,3, sygnał audio a pod 8,9 zasilanie i jak włączę wieże wszystko ładnie się włącza ale niema dźwięku i o dziwo czy włączę przyciskiem CD czy Tape lub AUX to za każdym razem włącza się urządzenie.
  • #6 15130372
    johnnyrok
    Poziom 9  
    Witam przed chwilą przylutowałem czincze do tego urządzonka i podłączyłem do wieży AUX wszystko ładnie gra i po prostu działa. To przylutowałem jeszcze raz do CN902 audio pod 1,2,3, i jak zrobiłem urządzonko na maksymalnie głośno i również wieże to słychać ale strasznie cicho. Możecie mi pomóc.
REKLAMA