logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MSI GV72 7RE i LG 22M35A-B - Brak sygnału przez VGA-HDMI D-SUB

Ksevis 28 Lip 2020 10:51 564 9
REKLAMA
  • #1 18841810
    Ksevis
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam
    posiadam laptop MSI GV72 7RE chciałem podłączyć drugi monitor dokładnie to :lg 22m35a-b za pomocą kabla VGA - HDMI D-SUB i problem polega na tym że wyświetla mi się informacja na monitorze "brak sygnału" ktoś wie może w czym tkwi problem?
  • REKLAMA
  • #2 18841829
    kaz69
    Poziom 37  
    Ocena: 539
    Laptopy mają możliwość przełączania się między monitorami. Poszukaj tej kombinacji. Najczęściej jet to klawisz funkcyjny+ jeden z górnych klawiszy.
  • REKLAMA
  • #3 18841841
    Ksevis
    Poziom 2  
    Problem polega na tym że on nie wykrywa tego drugiego monitora próbowałem zmienić na "duplikuj w ustawieniach ale nie pomaga nadal brak sygnału.
  • #4 18841850
    kaz69
    Poziom 37  
    Ocena: 539
    MSI GV72 7RE i LG 22M35A-B - Brak sygnału przez VGA-HDMI D-SUB
    Myślę że chodzi o taką kombinację.

Dodano po 1 [minuty]:

Czy masz wpięty monitor bezpośrednio do złącza czy masz może jakieś przejściówki?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 18841852
    podkopiaczeq
    Poziom 18  
    Ocena: 50
    Te przewody nie działają, potrzebny jest konwerter hdmi-vga (z cyfrowego sygnału na analogowy). Można zakupić taki za około 10 zł na alledrogo.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 18841858
    podkopiaczeq
    Poziom 18  
    Ocena: 50
    U mnie 2 monitory działają na takich chinolkach z alledrogo więc u ksevisa też nie powinno być problemu. :D
    Pozdrawiam.
  • #9 18841876
    Ksevis
    Poziom 2  
    Wydaje mi się że ten adapter z allegro faktycznie rozwiąże problem poczytam jeszcze i spróbuję :P
  • #10 18852798
    Ksevis
    Poziom 2  
    Dobra konwenter VGA na HDMI rozwiązał problem ale pojawił się drugi mianowicie nie mam dźwięku da się to jakoś zmienić?

EDIT dobra działa zmieniłem po prostu w ustawieniach dźwieku na laptop :P

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa MSI GV72 7RE napotkał problem z brakiem sygnału na monitorze LG 22M35A-B po podłączeniu przez kabel VGA-HDMI D-SUB. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdzić kombinację klawiszy funkcyjnych do przełączania monitorów oraz upewnić się, że monitor jest podłączony bezpośrednio, a nie przez przejściówki. Wskazano, że do prawidłowego działania potrzebny jest konwerter HDMI-VGA, ponieważ standardowe kable nie działają z cyfrowym sygnałem. Po zakupie konwertera problem z brakiem sygnału został rozwiązany, jednak pojawił się nowy problem z dźwiękiem, który użytkownik naprawił, zmieniając ustawienia dźwięku w laptopie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA