Witajcie, mam mały problem, otóż dostałem od znajomego w spadku monitor LG 22M35A - B z 2013 roku, bez kabli (jednak to nie problem bo łatwo można dostać na allegro co trzeba). Chciałem go wykorzystać jako 2 ekran i połączyć z laptopem (Lenovo Legion y520 z 2017 roku). Teraz tak monitor ma wyjście/wejście? D-sub czyli popularny VGA 15 pin, laptop HDMI. Pomyślałem że kupię po prostu kabel HDMI -> VGA i połącze sprzęty. Niestety, monitor działa po podłączeniu do sieci, jednak po połączeniu z laptopem nie wykrywa go. Dodam tylko że połączenie laptopa z np TV przez HDMI śmiga bez problemu, jest wykrywany dodatkowy ekran w ustawieniach windowsa, można rozszerzać, duplikować no wszystko.
Pytanie mam czy będzie to wina tego że kupiłem kabel HDMI -> VGA a monitor potrzebuje VGA -> VGA i ewentualniej przejściówki na HDMI? Bo niestety nic innego nie przychodzi mi do głowy czemu jest niewykrywany a nie mam innego sprzętu żeby sprawdzić połączenie monitora(przesyłanie obrazu) ale no mam gwarancję że działa bo był używany.
Dzięki za wszelkie rady
Pytanie mam czy będzie to wina tego że kupiłem kabel HDMI -> VGA a monitor potrzebuje VGA -> VGA i ewentualniej przejściówki na HDMI? Bo niestety nic innego nie przychodzi mi do głowy czemu jest niewykrywany a nie mam innego sprzętu żeby sprawdzić połączenie monitora(przesyłanie obrazu) ale no mam gwarancję że działa bo był używany.
Dzięki za wszelkie rady