logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor Toshiba 40L3433DG aplikacje sie zawieszają

polaris32 30 Lip 2020 13:27 2964 3
REKLAMA
  • #1 18845628
    polaris32
    Poziom 9  
    Ocena: 15
    Witam. Problem jak w temacie . W telewizorze Toshiba 40L3433DG zawieszają się aplikacje. (Ipla zawiesza się na aktualizacji ,a YT nie odpala ,a tylko restartuję telewizor itp.) Myślałem, by zrobić twardy reset i przywrócić do ustawień fabrycznych, ale to niczego nie zmienia. Kasuje tylko kanały itp., ale aplikacje nadal zachowują się jak przed resetem. Z prądu też wyciągałem. Jest na to jakiś sposób?
  • REKLAMA
  • #2 18850381
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1280
    polaris32 napisał:
    Jest na to jakiś sposób?

Jest. Zrezygnować z aplikacji w Toshibie i zaopatrzyć się w jakiś TV-Box. Jest ich od wyboru do koloru.
    Jestem posiadaczem TV Toshiby i mierzyłem się z identycznymi problemami.
    Dałem sobie spokój, serwis nic nie mógł pomóc. Zakupiłem TV-box Roku i święty spokój.
  • REKLAMA
  • #3 18859744
    polaris32
    Poziom 9  
    Ocena: 15
    Polon_us napisał:
    polaris32 napisał:
    Jest na to jakiś sposób?

Jest. Zrezygnować z aplikacji w Toshibie i zaopatrzyć się w jakiś TV-Box. Jest ich od wyboru do koloru.
    Jestem posiadaczem TV Toshiby i mierzyłem się z identycznymi problemami.
    Dałem sobie spokój, serwis nic nie mógł pomóc. Zakupiłem TV-box Roku i święty spokój.

Jaki dokładnie kupiłeś? Może też sobie kupie ,a nie chciałby,m znowu kupić coś, co nie działa.
  • #4 18860098
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1280
    Cóż, używam modele ROKU 2 i ROKU 3, ale obawiam się, że nie są one już produkowane. Podstawowym wyznacznikiem ich kupienia ich było:

1 - wyjście HMDI o odpowiednich parametrach
    2 - gniazdo LAN

Inne możliwości, jakie mają inne TV-Boxy nie były mi potrzebne jak np. wejście USB czy na kartę pamięci.
    Gniazdo LAN było bardzo istotne. W moim przypadku pierwsze urządzenie ROKU (STICK - tylko WiFi) jakie posiadałem, niespecjalnie sobie radziło w sytuacji kiedy chciałem cofnąć film o kilka minut czy też "skakać" z filmu na film oglądając ulubione fragmenty.
    Przy połączeniu LAN tych problemów nie ma.

Inną sprawą którą kolega może rozważyć, to możliwość instalacji innych aplikacji. Nie korzystam z tego, ale o ile mi wiadomo, to ROKU jest mało elastyczne w tym aspekcie.
    Kolega może założyć temat w dziale RTV -> Co kupić - może coś bardziej zdatnego będą mogli tam zaoferować.
REKLAMA