logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Radiobudzik Grundig Sonoclock 660 PLL - zmiana formatu godziny na 24-godzinny

rostov84 04 Sie 2020 13:57 1260 2
REKLAMA
  • #1 18853642
    rostov84
    Poziom 12  
    Ocena: 213
    Jestem użytkownikiem radiobudzika Grundig Sonoclock 660 PLL.
    Wczoraj wyłączył mi się i nie chciał włączyć - wyciągnąłem więc wtyczkę i włączyłem dopiero dzisiaj. Działa. Jednak od wczorajszego zdarzenia wyświetla godzinę w formacie 12-godzinnym, do tej pory był 24-godzinny. W instrukcji nie mogę znaleźć informacji, jak to zmienić. Mam włączoną funkcję RDS, która synchronizuje czas z aktualnie odtwarzaną stacją, ale po synchronizacji nadal wyświetla czas w formacie 12-godzinnym. Nie pomogło wciśnięcie przycisku RESET, który przywraca ustawienia fabryczne. Jak to zmienić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18854042
    leszekpo59
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    Witaj. W instrukcji obsługi którą odszukałem w sieci, nie ma wyraźnie podane, gdzie zmienić format godziny z 12 na 24. Jeżeli, to nie problem, to podejrzyj proszę dokładnie możliwości regulacji zegara w następujący sposób. Po wyłączeniu odbiornika, przytrzymaj dłużej przycisk MEM/TIME, aż zacznie migać wskaźnik godzin, ponowne wciśnięcie tego przycisku, powinno uaktywnić możliwość regulacji minut, kolejne wciśnięcie zakładam powinno umożliwić, to, czego szukasz, czyli wybór pomiędzy układem 12 godzinnym a 24 godzinnym. Wyboru parametru do zmiany, dokonujemy przyciskiem TUNING. Zatwierdzenie ustawionych parametrów realizujemy, poprzez wybranie przycisku MEM/TIME. Powodzenia.
  • #3 18854304
    rostov84
    Poziom 12  
    Ocena: 213
    @leszekpo59, niestety, opisana przez Ciebie metoda nie pomogła. Ostatecznie poskutkowało wyłączenie radiobudzika z sieci oraz wyciągnięcie baterii, które zapobiegały skasowaniu zaprogramowanych stacji w przypadku dłuższego braku energii elektrycznej. Po ponownym uruchomieniu co prawda musiałem programować stacje od nowa, ale powrócił 24-godzinny format wyświetlania godziny. Tak czy inaczej, dziękuję za próbę udzielenia pomocy. :)
REKLAMA