logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radiobudzik GRUNDIG SONOCLOCK 50L - nie wyświetla godziny

rostov84 13 Sie 2017 12:36 1635 5
REKLAMA
  • #1 16639673
    rostov84
    Poziom 12  
    Ocena: 213
    Posiadam kilkunastoletni już radiobudzik GRUNDIG SONOCLOCK 50L. Wczoraj było jeszcze wszystko OK. Kiedy obudziłem się dziś rano, na wyświetlaczu, zamiast aktualnej godziny, zobaczyłem coś takiego:

Radiobudzik GRUNDIG SONOCLOCK 50L - nie wyświetla godziny

Nie działają górne przyciski ustawiania czasu. Nie pomaga wyłączenie z sieci, nawet z wyciągniętą baterią (która powinna utrzymywać aktualną godzinę, gdy zabraknie prądu; nie zdawała ona jednak egzaminu, bo gdy prądu nie było przez kilka godzin, zegarek zaczynał się spieszyć), co wcześniej powodowało zerowanie się zegara. Wcześniej zdarzyło mi się parę razy coś takiego, ale pomagało wyciągnięcie baterii i wyłączenie z sieci. Tym razem nie pomaga. Jak temu zaradzić?
  • REKLAMA
  • #2 16640970
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 16640995
    rostov84
    Poziom 12  
    Ocena: 213
    Może wyjaśnię, bo mój temat został tu przesunięty z innego działu. Nie chcę tego radiobudzika naprawiać samodzielnie, bo się po prostu kompletnie na tym nie znam. Chciałem się tylko zorientować, co może być ewentualną przyczyną usterki i czy obejdzie się bez grzebania w środku. Bo wtedy musiałbym oddać urządzenie do jakiegoś punktu zajmującego się tym, a nie wiem, czy naprawa nie kosztowałaby mnie więcej niż kupno nowego.
  • REKLAMA
  • #4 16641272
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
REKLAMA