logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odnośnik we flashu - jak pobrać plik na dysk

Gelip 09 Paź 2005 09:53 4249 15
REKLAMA
  • #1 1884204
    Gelip
    Poziom 36  
    Ocena: 607
    Witam.

Pytanie jak w temacie - jak pobrać plik do którego odnośnik jest z okna Flasha, jak podejrzeć ścieżkę do pliku. Na stronie www.rolandus.com w sekcji "new product demos" jest możliwość kliknięcia tylko prawym przyciskiem i plik się wczytuje (jest to plik Video) ale mam za wolny internet i nie da się normalnie oglądać i dlatego wolałbym najpierw pobrać go na dysk i dopiero wtedy obejrzeć.
  • REKLAMA
  • #2 1884235
    R_Przemek
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Nie da się, chyba ...
  • REKLAMA
  • #3 1884281
    GogiGogi
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Trzeba pobrac plugin. Standardowo jest dostepny w nakladce do IE w Maxthonie.
  • REKLAMA
  • #5 1884471
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 240
    Zainstaluj jakiś zewnętrzny filtr reklam, w logach takiego programu znajdzies pełną ścieżkę
  • #6 1884534
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 787
    Czy o takie coś Ci chodzi: http://www.rolandus.com/multimedia/flash/gt8/gt-8.swf
    ---------------------------------------------------
    Uściślam :
    Na stronie http://www.rolandus.com/products/multimedia_demos/index.html masz wykaz produktów, których prezentacja we flashu znajduje się w katalogu: http://www.rolandus.com/multimedia/flash/ Tam też sa podkataloci o nazwach produktów i zawierające pliki *.swf dotyczące konkretnego produktu np. /gt8/gt-8.swf
    Mając link: http://www.rolandus.com/multimedia/flash/gt8/gt-8.swf
    klikasz prawym klawiszem myszki i wybierasz: Zapisz element docelowy jako... - to wszystko.
  • #7 1884783
    Gelip
    Poziom 36  
    Do md: chyba źle mnie zrozumiałeś ponieważ mi nie chodzi o plik swf tylko o pliki multimedialne do których są odnośniki w oknie flasha. Dokładnie chodzi mi o to że jak otworzę plik flash np. ten co podałeś linka http://www.rolandus.com/multimedia/flash/gt8/gt-8.swf i kliknę na Video Demos i nastepnie kliknę na jakieś demo np. NAMM Booth Demo i chodzi o to jak je pobrać na dysk bo to że pobrałem plik swf na dysk nic mi nie dało.

Tak sobie pomyślałem że może link dałoby się podejrzeć w kodzie flasha tylko w czym go otworzyć bo Flash MX nie posiadam. Może znacie jakiś edytor plików flash który nie dużo zajmuje i można go pobrać z netu.
  • #8 1885045
    md
    Poziom 41  
    Te pliki nie są zabezpieczone hasłem przed debugowaniem, więc możesz je podglądać. Flash MX możesz ściągnąć w wersji Trial i pobawić się bez problemów przez miesiąc.
    ----------------------------------------
    Jest też inna możliwość, przeglądnij dokładnie: http://www.rolandus.com/sitemap/ i poszperaj, a najlepiej użyj WinHTTrack Website Copier-a, ściągnij stronkę na dysk i na pewno znajdziesz potrzebne pliki. http://www.httrack.com
  • REKLAMA
  • #9 1885064
    LtLog
    Poziom 30  
    Ocena: 39
    Edytora jako takiego brak. Możesz ściągnąć dekompilator lecz nie da on Ci kodu AS, a jedynie ładnie rozłoży na klatki wyodrebni obrazy i muzykę pozwoli on nawet skleić się spowrotem do .swf (np. po zmianie grafiki czy tekstu) lecz plik już będzie nieco większy niż orginał.

Pozdrawiam Lt.
  • #10 1886493
    raf_entek
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Kliknij na link tak aby filmik otworzył się w Windows Media Palyer, wtedy klikasz na ekran WMP, wybierasz własciwości i tam będziesz miał podaną ścieżkę i nazwę pliku.
  • #11 1886599
    LtLog
    Poziom 30  
    Ocena: 39
    Ale to jest strumień wewnątrz obiektu Flash! Przeczytaj następnym razem co autor pisze.

Pozdrawiam Lt.
  • #12 1887647
    Gelip
    Poziom 36  
    Do md: możesz mi podpowiedzieć jak ustawić tego HTTracka aby pobrał tylko i wyłącznie np. pliki mp3 i avi lub mpg bo jakoś nie mogę sobie sam poradzić z tymi filtrami i ściąga mi długo i nie potrzebne rzeczy.
  • #13 1887739
    md
    Poziom 41  
    Na rysunku masz przykład filtrów. Wpisałem kilka, resztę tworzysz na zasadzie + wybiera pliki z rozszerzeniem, - odrzuca pliki z rozszerzeniem. Filtry nie są 100% szczelne, więc trochę niechcianych rzeczy ściągniesz. Ważne, byś wykluczył pliki typu pdf i im podobne, bo te zwykle są potężne i nie ma sensu ich ściągać
    Załączniki:
    • Odnośnik we flashu - jak pobrać plik na dysk httrack.gif (16.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #14 1887889
    Gelip
    Poziom 36  
    no tak ale nie rozumiem po co + bo - wiadomo plików z minusem ma nie ściągać a z plusem ? Czyli mam wpisać wszystkie inne pliki oprócz tych co mnie interesują dopisując - czy wpisać tylko np +*.avi +*.mpg +*.wmv itp. i wtedy ściągnie tylko te pliki o ile oczywiście są? Bo rozumiem to tak:

nie używając filtra żadnego ściągnie wszystko co się da
    po użyciu filtru - (minus) ściągnie wszystko oprócz tych które wykluczymy

a co daje wtym momencie filtr +(plus)

Dodano po 34 [minuty]:

Pobrałem Flash MX, otworzyłem w nim plik swf ale nie wiem jak wyświetlić kod żeby zobaczyć odnośnik - pomocy?
  • #15 1888032
    md
    Poziom 41  
    Nie ma odnośników, bo wszystko zawarte jest w tym konkretnym pliku - pisał już o tym LtLog. Możesz sobie poeksperymentować wycinając niektóre elementy i obiekty z animacji, ale po co? Złamiesz prawa autorskie jeżeli wykorzystasz gdzieś taką animację.
  • #16 2260504
    Gelip
    Poziom 36  
    Znalazłem pewien sposób a mianowicie program SnagIt. Robie to tak:
    1. Odtwarzam jakieś video i czekam aż się załaduje całe (mam słabe łacze i nie nadąża buforować)
    2. Uruchamiam SnagIt, ustawiam obszar przechwytywania ekranu dokładnie w miejscu wyświetlania video po czym włączam odtwarzanie video i nagrywanie w SnagIt włącznie z dźwiękiem (dźwięk mam ze złącza LineIn które połączyłem wcześniej z wyjściem dźwięku kabelkiem)

Wszystko byłoby dobrze tylko że jest problem rozjeżdżania się dżwięku z obrazem. Nie wiem jak temu zaradzić.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu pobrania plików multimedialnych (wideo) osadzonych w oknie Flash na stronie rolandus.com, gdzie dostępne są jedynie odtwarzane strumienie wideo bez bezpośrednich linków do plików. Użytkownik poszukuje sposobu na uzyskanie ścieżki do pliku wideo lub jego pobranie na dysk, aby obejrzeć materiał offline z powodu wolnego łącza internetowego. Propozycje rozwiązań obejmują użycie zewnętrznych filtrów reklamowych do monitorowania logów i wykrywania ścieżek plików, wykorzystanie narzędzi do pobierania stron internetowych takich jak WinHTTrack z odpowiednimi filtrami do selektywnego pobierania plików multimedialnych (mp3, avi, mpg), a także dekompilatorów plików SWF do ekstrakcji zasobów. Flash MX w wersji trial umożliwia podgląd i edycję plików SWF, jednak nie pozwala na bezpośrednie odczytanie linków do strumieni wideo, które są osadzone wewnątrz pliku Flash. Metoda nagrywania ekranu i dźwięku za pomocą programu SnagIt została zaproponowana jako alternatywa, choć pojawia się problem synchronizacji audio z obrazem. Próby otwarcia wideo w Windows Media Player i odczytania właściwości pliku nie są skuteczne, gdyż wideo jest strumieniem wewnątrz obiektu Flash. Dyskusja podkreśla ograniczenia techniczne i prawne związane z ekstrakcją materiałów z plików Flash oraz wskazuje na konieczność eksperymentowania z narzędziami do pobierania i analizowania zawartości stron internetowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA