logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak pobrać plik .swf z odtwarzacza Flash na stronie patrz.pl – gdzie znaleźć link?

zonkil 15 Sie 2006 12:34 36614 16
REKLAMA
  • #1 2917363
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    Mam taki problem, ponieważ potrzebuję ściągnąć np z takiej strony http://palnik.by.erebuss.patrz.pl/ właśnie to co jest odtwarzane! Sam player jest w z rozszerzeniem .swf ale gdzie znajduje się jakiś link do tego odtwarzanego pliku Jest jakaś mozliwość aby to ściągnąć?

Czy to znajduje się w tym linku?
    http://www2.patrz.pl/player/patrzplayer.swf?file=56241&typ=2&server=18
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2917437
    zonkil
    Poziom 31  
    Nie chodzi mi o to uzyłem programu Flash2X Flash Hunter ale pokazuje mi sam plik odtwarzacza na dysk nie ściąga wszystkiego!
  • #4 2917477
    qmc
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    Całkiem niedawno było o tym że pliki swf nie ściągają się na dysk, więc przeglądnij kilka stron wstecz na forum, a wątki o podobnej tematyce pojawiają się średnio co dwa dni, także troszkę checi do funkcji szukaj. Pzdr.
  • #5 2917548
    zonkil
    Poziom 31  
    W internet explorer się ściągają! Chodzi mi o mozliwość ręcznego ściągnięcia!
  • #7 2917598
    zonkil
    Poziom 31  
    Takie programy nic nie dadzą bo ściągają sam odtwarzacz a mi chodzi o plik który jest odtwarzany!
  • #8 2917626
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, Masz w cache przeglądarki plik *.flva to jest to co się odtwarza w linku który podałeś. Mogą to być też pliki w formacie *.flv (pierwsze to FLash Audio a drugi FLash Video). Jeśli chcesz je pobrać ręcznie, musisz wydłubać adres ze źródła odtwarzacza, lub jeśli masz dobrą przeglądarkę, to np. w Operze wpisujesz adres opera:cache i szukasz flv - będziesz miał lokalizację pliku na dysku razem z adresem w sieci. Mozilla pewnie też to potrafi.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • #9 2917655
    zonkil
    Poziom 31  
    W tym problem że w cache Opery nie ma takich plików z tym rozszerzeniem!
  • REKLAMA
  • #10 2917725
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Czy aby na pewno ?
    Załączniki:
    • Jak pobrać plik .swf z odtwarzacza Flash na stronie patrz.pl – gdzie znaleźć link? screenflva.png (53.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #11 2917731
    zonkil
    Poziom 31  
    Hmm na Internet Explorer zapsuje się flva czym to odtworzyć?

Dodano po 5 [minuty]:

Ja raczej tego nie mam! Mam operę 8.52
  • REKLAMA
  • #14 2917919
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 581
    Pliki są oczywiście w cache przeglądarki (bo czasami podbieram :) ). NAjlepiej w Total Commanderze (albo innej aplikacji) posortować cache wg daty utworzenia (plik będzie gdzieś na wierzchu).
    Jak pobrać plik .swf z odtwarzacza Flash na stronie patrz.pl – gdzie znaleźć link?
    Jeśli chodzi o pytanie czym to odtwarzać - można np. VLC - jeśli on czegos nie otworzy, to raczej nie jest to plik multimedialny :)
  • #15 2918082
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #16 2939533
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #17 2939593
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    michna3 :arrow:

Programik jest bezproblemowo dostępny w internecie np. tutaj http://rainscape.org.uk/flvconvert.zip.

Nie wstyd Ci pobierać za program prowizji ?
    Regulamin też przydałoby się poczytać ...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy pobrania pliku multimedialnego odtwarzanego przez Flash player na stronie patrz.pl, gdzie sam odtwarzacz ma rozszerzenie .swf, ale użytkownik chce znaleźć i pobrać faktyczny plik wideo lub audio. Wskazano, że pliki odtwarzane to najczęściej formaty *.flv lub *.flva, które można znaleźć w cache przeglądarki. Zalecane jest przeszukanie cache przeglądarki (np. Opera: opera:cache) pod kątem tych rozszerzeń, choć czasem pliki mogą się nie pojawiać. Do ręcznego pobrania pliku należy wydobyć adres z kodu źródłowego odtwarzacza. Do odtwarzania pobranych plików flv/flva można użyć programów takich jak VLC, MPlayer lub dedykowanych odtwarzaczy FLV. Konwersję plików flv na inne formaty, np. mp3 lub avi, można wykonać za pomocą narzędzi typu Total Video Converter lub prostych darmowych programów do konwersji flv na avi. Programy typu Flash2X Flash Hunter pobierają jedynie plik odtwarzacza .swf, a nie sam plik multimedialny. Wskazano również, że w Internet Explorerze pliki flva mogą się zapisywać w cache, co ułatwia ich znalezienie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA