logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak ciśnienia ciepłej wody we wszystkich kranach - co robić?

Qazxse 24 Sie 2020 10:39 831 8
REKLAMA
  • #1 18886100
    Qazxse
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Hej! Wynajmuje małe mieszkanie i za nim porusze właścicielke, może Wy mi pomożecie. A mianowicie: od 3-4 dni nie mam ciepłej wody. Odkrecam kran na zimną, jest wszystko w porządku. Ciepła - nie ma nic, nawet nie leci powietrze(?),brak jakiegokolwiek ciśnienia. I to we wszystkich kranach. Jeśli to ma jakieś znaczenie to wszystkie krany za równo od kuchni i w toalecie prysznic i zlew są na jednej ścianie. Wodę mamy z centrali.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18886106
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1622
    Może ktoś zakręca pion w piwnicy. Sprawdź u innych lokatorów.
  • #3 18886115
    Qazxse
    Poziom 2  
    @kindlar też mi to przeszło przez myśl, ale nikt by nie zareagował przez przeszło 4dni? Ja jestem ciemna. Może da się tylko u mnie? 😆

Dodano po 7 [minuty]:

kindlar napisał:
    Może ktoś zakręca pion w piwnicy. Sprawdź u innych lokatorów.

@kindlar też mi to przeszło przez myśl, ale nikt by nie zareagował przez przeszło 4dni? Ja jestem ciemna. Może da się tylko u mnie? 😆
  • REKLAMA
  • #4 18886127
    kindlar
    Poziom 42  
    Masz piecyk gazowy do cieplej, bojler czy z sieci ciepłowniczej. Trzeba po rurach i zawory sprawdzać.
  • #5 18886131
    Qazxse
    Poziom 2  
    kindlar napisał:
    Masz piecyk gazowy do cieplej, bojler czy z sieci ciepłowniczej. Trzeba po rurach i zawory sprawdzać.

Z sieci, z sieci. Zawory w mieszkaniu patrzyłam, wszystko wygląda jakby było w porządku. Niemożliwe, żeby ktoś po zs mną przy nich grzebal. Próbowałam odkrecac też wszystkie krany na raz, żeby moze jakoś ciśnienie ruszyło, ale również nic.
  • #6 18886171
    kindlar
    Poziom 42  
    Na odległość bez oględzin to wiesz :-) nie da się nic podpowiedzieć.
  • REKLAMA
  • #7 18886173
    Qazxse
    Poziom 2  
    kindlar napisał:

Rozkładam ręce. Dzięki za chęci 😉

Dodano po 1 [minuty]:

kindlar napisał:

A jak jeszcze podpowiem, ze np odkrecam wodę zimną w zlewie, a pod prysznicem ciepła to pod prysznicem leci zimna? 😂
  • REKLAMA
  • #8 18886206
    kindlar
    Poziom 42  
    Przepych ci przez obieg ciepłej. Sprawdzaj poniżej swojego mieszkania i w węźle ciepłowniczym może ktoś ci psikusa zrobił.
  • #9 18887104
    Romulus7874
    Poziom 29  
    Ocena: 458
    Miałaś, cztery dni temu "domówkę"? Dowcipnisiów nie brakuje.
    Gdzie masz wodomierze? Zamknął ktoś zawór na ciepłej?
    A zapytać sąsiada niżej/wyżej nie zaszkodzi.

...zawory sprawdzone znaczy w mieszkaniu. Więc sąsiedzi do przepytania. Może trwa właśnie remont węzła w piwnicy?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem ciśnienia ciepłej wody we wszystkich kranach w wynajmowanym mieszkaniu, gdzie woda pochodzi z sieci ciepłowniczej. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie zaworów w mieszkaniu oraz skontaktowanie się z sąsiadami, aby ustalić, czy problem dotyczy tylko jego mieszkania. Wskazują również na możliwość, że ktoś mógł zamknąć zawór na ciepłej wodzie lub że trwają prace remontowe w węźle ciepłowniczym. Użytkownik potwierdza, że zawory w jego mieszkaniu wyglądają na sprawne, a próby odkręcania wszystkich kranów nie przyniosły rezultatu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA