Moja mysz (Logitech g520 SE) i klawiatura (SPC Gear GK530) w nie regularnych momentach przestają działać na kilka sekund (ok. 5)(mysz i klawka pada w tym samyym momencie). Wygląda to tak :
-klawiatura: RGB świeci ale klawisze nie działają
-mysz: RGB świeci, kursor działa i mogę nim ruszać ale klawisze nie działają
Dzieje się tak mniej więcej ze 2-3 razy w ciągu godziny. Czasem działa bez problemu. Jest to nie regularne.
Sprawdzałem inną mysz Tracera i dzieje się tak samo.
Zaczęło się tak dziać dopiero od jakiegoś czasu. Z początku nie było problemów bo nowy pc.
Po formacie wszystkich dysków dalej to samo.
Sprawdzałem pod różnymi usb 2.0, 3.1 i 3.2 - nic nie zmieniło. USB od obudowy 3.0 też nic nie zmieniło.
W biosie mam 2 opcje od usb (legacy support i xhci hand off) i też zmiana ich nic nie dała. Windows zupdate'owany.
Specyfikacja PC :
Win10 64 Home
MSI Gaming Plus Max
Ryzen 5 3600
GeForce GTX 1600 Super
G.Skill Ripjaws V 16 GB 3200MHz
SSD ADATA XPG Gammix S11 Pro
Silentium PC 550W M2
Obudowa Antec Dark Fleet DF500
-klawiatura: RGB świeci ale klawisze nie działają
-mysz: RGB świeci, kursor działa i mogę nim ruszać ale klawisze nie działają
Dzieje się tak mniej więcej ze 2-3 razy w ciągu godziny. Czasem działa bez problemu. Jest to nie regularne.
Sprawdzałem inną mysz Tracera i dzieje się tak samo.
Zaczęło się tak dziać dopiero od jakiegoś czasu. Z początku nie było problemów bo nowy pc.
Po formacie wszystkich dysków dalej to samo.
Sprawdzałem pod różnymi usb 2.0, 3.1 i 3.2 - nic nie zmieniło. USB od obudowy 3.0 też nic nie zmieniło.
W biosie mam 2 opcje od usb (legacy support i xhci hand off) i też zmiana ich nic nie dała. Windows zupdate'owany.
Specyfikacja PC :
Win10 64 Home
MSI Gaming Plus Max
Ryzen 5 3600
GeForce GTX 1600 Super
G.Skill Ripjaws V 16 GB 3200MHz
SSD ADATA XPG Gammix S11 Pro
Silentium PC 550W M2
Obudowa Antec Dark Fleet DF500