logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ocena głośnika Marshall Stanmore II vs inne modele do 1200 zł

Patryk137 31 Sie 2020 13:20 4053 1
REKLAMA
  • #1 18898645
    Patryk137
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Witam
    Chciałbym prosić o opinię na temat głośnika Marshall Stanmore II. Czy jakość dźwięku rzeczywiście jest wysoka, jak sprawuje się w porównaniu do innych głośników w swojej cenie (1200 zł) ?
    Zawsze miałem dwa głośniki, czy jeden głośnik wysokiej jakości jest ok, czy może warto zastanowić się nad zakupem innych dwukolumnowych ? Jeśli tak, to proszę o wskazanie takich w przedziale do 1200 zł. Nie jestem jakimś wielkim audiofilem, ale potrafię docenić wysoką jakość dźwięku. Posiadam dwa modele słuchawek Marshalla i bardzo je sobie chwalę.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 18950400
    Narcoser
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Hej, nie wiem czy nadal potrzebujesz opini ale właśnie kupiłem owy sprzęt (Stanmore II Voice) i jest na pewno zadowalający biorąc pod uwagę jego rozmiar. To naprawdę niezły sprzęt ale wiesz, audio-freaki kręcić będą i nosem przy sprzętach za 10 000pln. Wiadomo, że nie jest to 5:1 i w ogóle ale nie znam nikogo kto przeszedłby koło tego sprzętu obojętnie. Jest naprawdę świetny, jest oczywiście stereo, ma wejście na RCA, działa przez Wifi, Bluetooth, AUX, ma świetnie działającego Google Assistant, możesz sobie pytać o pogodę, o tłumaczenie słówek angielskich na polski (być może i odwrotnie też się da - nie wiem), wygląda na maxa zacnie i będzie Ci pasować wszędzie. Jest głośny jak cholera, na moje potrzeby wystarcza z nawiązką, wiem, że ludzie mogą mieć inne potrzeby ale jeśli głośność potrafi przeszkadzać sąsiadom... to dla mnie jest wystarczający aż nadto. Jeżeli chcesz go do pokoju to bierz śmiało. Sprawdziłem go na muzyce Rockowej, Jazzowej, Black Metalowej, Death Metalowej i na elektronicznej... nie zauważyłem żadnej lipy. Pewnie jakbyś porównał go do kolumn za parę tysi rozłożonych przestrzennie w pokoju to byś widział różnicę, heheh. Na moje potrzeby daje radę :)

Jedyny minus jaki na razie zauważyłem i szukam jego rozwiązania (zaraz napiszę osobny wątek tutaj na elektrodzie) to to, że jest to domowy głośnik i każdy w domu kto ma dostęp do wifi może sobie na nim puszczać muzę bo jest widoczny dla kazdego. I to jest minus bo gdy mieszkasz kolektywnie z ziomkami, którzy chichrając się w pokojach nieograniczeni sygnałem bluetooth puszczają Ci w pokoju Fasolki to się gotujesz.
REKLAMA