logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośnik Marshall Stanmore II - odtwarzanie muzyki ze smartfona przez Bluetooth i słuchawki AUX

dawidkokowal 04 Lut 2022 17:26 2274 11
REKLAMA
  • #1 19864297
    dawidkokowal
    Poziom 3  
    Cześć,
    Chciałbym się dowiedzieć czy na głośniku Marshall Stanmore II mogę puszczać muzykę ze smartfona połączeniem bluetooth ale słuchać muzyki na słuchawkach połączonych z głośnikiem kablem aux?

Z góry dziękuję za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 19864333
    konsum
    Poziom 27  
    Ocena: 290
    dawidkokowal napisał:
    mogę puszczać muzykę ze smartfona połączeniem bluetooth

A jak do tej pory puszczałeś cokolwiek przez ten głośnik?
  • REKLAMA
  • #3 19864371
    dawidkokowal
    Poziom 3  
    Ale czy mogę podłączyć do głośnika słuchawki i słuchać na słuchawkach muzykę przesyłaną ze smartfona?
  • Pomocny post
    #4 19864431
    DjMapet
    Poziom 43  
    Ocena: 1713
    AUX to jest wejście sygnału a nie wyjście, więc na słuchawkach niczego nie usłyszysz.
    Jak ten Marshall nie ma wyjścia słuchawkowego, to nie podłączysz do niego słuchawek.
    Czemu słuchawek nie podłączysz do telefonu?

Pozdrawiam.
  • #5 19864440
    konsum
    Poziom 27  
    dawidkokowal napisał:
    Ale czy mogę podłączyć do głośnika słuchawki

Sorry, przeczytałem niezrozumiale Twoje pytanie.
    Niestety nie da rady bo to wejście, nie wyjście dodatkowo podłączenie jakiekolwiek źródła dźwięku do tego głośnika potrzebuję przedwzmacniacza.
  • #6 19864458
    DjMapet
    Poziom 43  
    konsum napisał:
    dodatkowo podłączenie jakiekolwiek źródła dźwięku do tego głośnika potrzebuję przedwzmacniacza.

Nieprawda. :-)

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 19864459
    dawidkokowal
    Poziom 3  
    Wszystko jasne! Trochę to zagmatwałem więc można było się nie połapać o co chodzi ale Dziękuję bardzo za pomoc :)
    Dlaczego nie z telefonu? Bo pomyślałem, że z głośnika będzie lepsza jakość dźwięku.
    A czy mogę ten głośnik połączyć z laptopowym wejściem na słuchawki, wyjściem aux lub rca?
  • Pomocny post
    #8 19864469
    DjMapet
    Poziom 43  
    Możesz, czy to na wejście JACK AUX, czy na RCA Marshall-a, podać sygnał z wyjścia słuchawkowego, laptopa, komputera, telefonu, telewizora, lub wyjścia liniowego jakiegokolwiek źródła dźwięku, np. odtwarzacza CD, tunera radiowego, innego wzmacniacza itp.

dawidkokowal napisał:
    laptopowym wejściem na słuchawki, wyjściem aux lub rca?

No i naucz się odróżniać wejście sygnału od wyjścia sygnału! :-)

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #9 19864478
    konsum
    Poziom 27  
    DjMapet napisał:
    Nieprawda

Tak napisał producent.
    Chyba, że mylę pojęcie gramofonu, ze wszystkimi zewnętrznymi urządzeniami audio.
  • #10 19864491
    dawidkokowal
    Poziom 3  
    Wyjście, wejście... ziemniak, kartofel... co za różnica :)
    A tak poważnie to wezmę to na poważnie jeszcze kilka razy przeanalizuję i zapamiętam ;)
    A z głośnikiem Klipsch The One II będzie tak samo? też nie można podłączyć słuchawek?
  • Pomocny post
    #11 19864506
    DjMapet
    Poziom 43  
    konsum napisał:
    Chyba, że mylę pojęcie gramofonu, ze wszystkimi zewnętrznymi urządzeniami audio.

To możliwe, bo w przypadku niektórych gramofonów, trzeba użyć odpowiedniego przedwzmacniacza.

Klipsch też nie ma wyjścia słuchawkowego.

Jak będzie w jakimś urządzeniu wyjście słuchawkowe, to będzie koło niego symbol słuchawek, lub napis PHONES.

Pozdrawiam.
  • #12 19864713
    dawidkokowal
    Poziom 3  
    i wszystko jasne ;)
    Dzięki wielkie za poświęcony czas i pomoc :)
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Głośnik Marshall Stanmore II nie pozwala na jednoczesne odtwarzanie muzyki przez Bluetooth i słuchanie jej na słuchawkach podłączonych przez AUX, ponieważ AUX jest wejściem sygnału, a nie wyjściem. Użytkownicy sugerują, aby podłączyć słuchawki bezpośrednio do telefonu lub laptopa. Głośnik można podłączyć do różnych źródeł dźwięku, takich jak laptop czy telewizor, przez wejścia JACK AUX lub RCA. Inny model, Klipsch The One II, również nie ma wyjścia słuchawkowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA