logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grubość termopadów do GPU R9 380 podczas odnawiania. Czy zastosować więcej termopadów?

Piotrovsky123 02 Wrz 2020 14:53 1740 3
REKLAMA
  • #1 18902666
    Piotrovsky123
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam, proszę o pomoc ponieważ odnawiam GPU i chcę wymienić pastę z termopadami. Jako pastę wybrałem grizzly kryonaut a z termopadami mam właśnie problem i nie wiem jakiej grubości termopady wybrać. Również zastanawiam się czy nie dać więcej tych termopadów na części które zaznaczyłem na czerwono (bo tam z początku żadnych nie było)a na zielono tam gdzie były. Karta to R9 380

Grubość termopadów do GPU R9 380 podczas odnawiania. Czy zastosować więcej termopadów? Grubość termopadów do GPU R9 380 podczas odnawiania. Czy zastosować więcej termopadów? Grubość termopadów do GPU R9 380 podczas odnawiania. Czy zastosować więcej termopadów? Grubość termopadów do GPU R9 380 podczas odnawiania. Czy zastosować więcej termopadów?
  • REKLAMA
  • #2 18902706
    kaz69
    Poziom 37  
    Ocena: 543
    Jeżeli
    Piotrovsky123 napisał:
    z termopadami mam właśnie problem i nie wiem jakiej grubości termopady wybrać

Taki jaki masz zastosowany: za gruby może uszkodzić mechanicznie płytę a za cienki nie będzie odpowiednio chłodził.
    Piotrovsky123 napisał:
    czy nie dać więcej tych termopadów na części które zaznaczyłem na czerwono

Zasłonisz chłodzenie radiatora a tym samym zamiast polepszyć to pogorszysz cyrkulację powietrza.
  • REKLAMA
  • #3 18902747
    Piotrovsky123
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Dziękuję za odpowiedź ale jeszcze zapytam dla pewności jak dobrać grubość, ściśliwość, elastyczność? Bo tak to bym normalnie zmierzył grubość tych które były ale może gdzieś są zapisane oryginalne/zalecane na stronie producenta
REKLAMA