logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grubość termopadów dla Asus RX 580 dual 4G - jaką wybrać?

the dragon monster 01 Paź 2020 11:48 1245 1
REKLAMA
  • #1 18952946
    the dragon monster
    Poziom 3  
    Ocena: 11
    Jak w tytule nie mam pojęcia jakiej grubości termopady kupić do mojej karty graficznej. Kupiłem ją używaną grzeje się strasznie po wymianie pasty też i wyczyszczeniu po czym zauważyłem że nie ma w ogóle termopadów wiec chce kupić żeby mi się nie przegrzała tylko nie mam pojęcia jakiej grubości i nie wiem też po czym widać czy za małe czy za duże. Podajcie jakieś polecane termopady i jaka to może być grubość
  • REKLAMA
  • #2 18953118
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 636
    Witam.

the dragon monster napisał:
    Jak w tytule nie mam pojęcia jakiej grubości termopady kupić do mojej karty graficznej.
    Nie mogą byc ani za grube ani za cienkie. Jezeli beda za grube wykrzywi sie PCB po dokreceniu chłodzenia, jak za cienki nie bedą odbierać ciepła z układu. Jest sposób na określenie jakiej grubosci powinny byc termopady przy pomocy szczelinomierza -pokazuje @Forest na jednym z filmów w jaki sposób dobrać odpowiednie termopady.

@Foresta było o wymianie termopadów i jest super objaśnione, pokazane: Karta graficzna nie do zabicia a serwis strasznie się starał Gigabyte GTX 1060 6GB o wymianie termopadów od 10:00
REKLAMA