logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

e-katalog Inter-cars - Problem z logowaniem i uruchomieniem.

sweeteck 05 Wrz 2020 13:37 6006 4
REKLAMA
  • #1 18907854
    sweeteck
    Poziom 15  
    Ocena: 124
    Drodzy koledzy i koleżanki, jak w temacie, na laptopie Packard Bell z win7 i mnóstwem różnych programów od autodaty po op-coma itp, mam również zainstalowany e-katalog w/w firmy pobrany z internetu. Instalacja bezproblemowa, ściągnięcie ok 90 mb danych , logowanie danymi typu nazwa użytkownika i hasło i wszystko ok, komputer oczywiście w warsztacie. Po pewnym czasie zachciało mi się zainstalować katalog na stacjonarce w domu, i tu niestety lipa. Katalog zainstalował się ale jest problem z zalogowaniem. Przy próbie logowania otwiera się okienko - a w nim napis "RemoteCertificateChainErrors" pisane bez odstępów między wyrazami i tyle. Nie mogę nic na ten temat znaleźć, próbowałem na systemie win 7, drugi system świeży win xp, wszędzie to samo, znaczy ten sam błąd, przedstawiciel handlowy nic nie wie na ten temat, pytał informatyków ale wiadomo ........... Podejrzewam coś z SSL ale może to coś innego. Dostawca internetu ten sam, to samo przyłącze także nie wina internetu. Dziwne że na "śmieciu" do garażu który ma tylko obsługiwać kilka interfejsów katalog działa a stacjonarny na którym katuje różne "crysisy" "wiedźminy" itp a katalog mówi BE........ Pozdrawiam i czekam na jakąś pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 19270175
    tominex
    Poziom 19  
    Ocena: 60
    Mam taki sam problem ale na Virtualbox pod linuxem, walczę z tym jakiś czas w wolnych chwilach. Chodzi prawdopodobnie o certyfikaty serwera intercarsu. Udało ci się rozwiązać problem? A może ktoś zna sposób aby uruchomić intercars pod pingwinem.
  • REKLAMA
  • #3 19270257
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 722
    Czy czasem soft od intercarsu nie nawiązuje polaczenia VPN z ich serwerem ?
    Przy podwójnym nacie, a taki występuje domyślnie przy VirtualBox nie każdy VPN zadziała i odrzuci połączenie
    Na próbę zmostkuj swoją kartę sieciową pod virtualbox i spróbuj się połączyć
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 19410404
    tapa1
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    U mnie pomogło zainstalowanie ręcznie poprawki KB3125574 do win7.

Windows 7 professjonal SP1 musiałem niedawno przeinstalować.
    Po instalacji był dodatek SP1, ale nie działa windows Update ponieważ od 14.01.2020 brak wsparcia dla win7.
    Pojawił się problem z certyfikatami:
    - nie mogłem zainstalować programu e-deklaracje
    - nie mogłem zalogować się do IC Katalog Intercars

Po zainstalowaniu poprawki KB3125574 IC Katalog Intercars pracuje poprawnie.
    Pobrać poprawkę, zapisać na dysk i zainstalować.

Link
  • #5 21656806
    masay1
    Poziom 20  
    Ocena: 80
    Panowie,
    poratuje Ktoś z Was linkiem z instalką "starego" katalogu z inter cars?..
    coś mi się posypało w komputerze i usuneło mi program... inter cars ma teraz tzw. e-catalog...
    i nie ma możliwości pobrania z Ich strony... a ja potrzebuję tą starą wersję... tz. IC_katalog ONLINE

pomożę Ktoś?..
REKLAMA