logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Sony KD-65X8505C - potrzebne nowe oprogramowanie

sevenx7 07 Wrz 2020 16:48 2502 5
REKLAMA
  • #1 18911784
    sevenx7
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam, mam problem z w/w TV. TV włącza się i kręcą się tylko kółeczka, system nie uruchamia się. Stało się tak po tym jak elektrycy kilkukrotnie wyłączali i włączali prąd. Myślę, że uszkodził się system i tutaj moje pytanie czy zna ktoś sposób na wgranie na nowo firmware? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 18911868
    Ryszard49
    Poziom 39  
    Ocena: 1004
    Najpierw spróbuj opcję jaką zaleca serwis, wyjąć wtyczkę z gniazdka odczekać i ponownie włączyć. Jeszcze pytanie jaką wersję oprogramowania masz zainstalowaną. Przy starszych był problem z androidem. Po ostatniej aktualizacji wszystkie problemy zniknęły. Ostatnie oprogramowanie to: PK6.6555.0257EUA.
  • REKLAMA
  • #3 18911977
    Adam4321
    Poziom 20  
    Ocena: 84
    Przytrzymaj na klawiaturze przyciski Vol- i Power i podłącz zasilanie. Trzymaj tak ok 30 sekund, aż zapali się zielona dioda, puść przyciski i czekaj aż system się zresetuje. Jeżeli ta operacja nie pomoże to podejmij próbę aktualizacji oprogramowania przez USB, do pobrania ze strony producenta. Jeżeli to nie pomoże to płyta główna do naprawy, wymiany pamięci eMMC na nową i jej zaprogramowanie. Wielokrotne próby resetowania TV i wykonania aktualizacji mogą doprowadzić do utraty wrażliwych danych z oryginalnej kości i brak możliwości odzyskania certyfikatów, odzyskanie pełnej sprawności TV, np. Netflix, kopia lustrzana, współpraca z modułem CAM, HDCP i jeszcze kilka innych. Jeżeli próba resetu z przycisków nie pomoże a na płycie zainstalowana jest pamięć eMMC Hynix, to Osobiście nie podejmowałbym próby aktualizacji przez USB. Przy Samsungu czy Toshibie można a nawet trzeba. W Hynixie, gdy healt report pamięci eMMC pokazuje jej max wykorzystanie to zaczyna brakować miejsca na korekcje błędów ECC. Problem ten dotyczy wszystkich TV Android Sony Bravia z serii C, z rocznika 2015/2016.
    Dodano po 7 [minuty]:

Najnowsze Oprogramowanie dla tego modelu to v5.435 EUB
  • REKLAMA
  • #4 18912031
    Ryszard49
    Poziom 39  
    Ocena: 1004
    Faktycznie aktualne oprogramowanie to v5.435 EUB.
    Pomyliłem z KDxxXF9005.
  • REKLAMA
  • #5 19686619
    michalsiak
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Cześć
    Mam ten sam problem z tym telewizorem.
    Nie wiem niestety jakie mam oprogramowanie.
    Pytanie skąd pobrać aktualny firmware i w jaki sposób zaktualizować?
    Telewizor po włączeniu sam pobierze pendrivea i zainstaluje soft?

Pozdrawiam
REKLAMA