Cześć wszystkim mam piłę taśmową która ma możliwość ciecia elementów w automacie. Wszystko napędzane hydraulicznie. Niestety całe sterowanie jest na stycznikach które padają co chwile i jest też niezła plątanina kabli. Wziąłem się za stworzenie nowej szafki sterowniczej. Wszystkie połączenia gotowe, program napisany... lecz właśnie program napisałem lecz zrobił się mętlik. Ogólnie to działa tylko nie wiem jak rozwiązać kilka opcji. Chodzi mi o reset programu np zatrzymanie go w każdym momencie i wyłączenie pracy każdego z bloków na raz.
Ogólny zarys pracy tej piły wygląda tak:
1.Aktywacja(podanie napięcia na styki przycisków i wejścia logo)
2.Opcja Auto (bazowanie piły, podajnika i imadła)
3.Start (uruchomienie piły i cyklu cięcia)
4. Gdy brak materiały piła przechodzi do pozycji zero i się wyłącza program.
Chciałbym tylko uzyskać reset programu np w przypadku zaniku aktywacji albo właśnie braku materiału do cięcia. Bo gdy wyłącze aktywacje i włącze ją na nowo to program dalej działa w tym samym miejscu nie przerywa się.
W załączniku program
Prosiłbym o pomoc i może jakieś uproszczenie działania bo nie ukrywam treochę nagmatwałem.
PS. Jest też opcja obsługi w manualu. Moje logo to starszy typ 0BA3 i moduł rozszerzeń dm16r
Pozdrawiam
Ogólny zarys pracy tej piły wygląda tak:
1.Aktywacja(podanie napięcia na styki przycisków i wejścia logo)
2.Opcja Auto (bazowanie piły, podajnika i imadła)
3.Start (uruchomienie piły i cyklu cięcia)
4. Gdy brak materiały piła przechodzi do pozycji zero i się wyłącza program.
Chciałbym tylko uzyskać reset programu np w przypadku zaniku aktywacji albo właśnie braku materiału do cięcia. Bo gdy wyłącze aktywacje i włącze ją na nowo to program dalej działa w tym samym miejscu nie przerywa się.
W załączniku program
Prosiłbym o pomoc i może jakieś uproszczenie działania bo nie ukrywam treochę nagmatwałem.
PS. Jest też opcja obsługi w manualu. Moje logo to starszy typ 0BA3 i moduł rozszerzeń dm16r
Pozdrawiam