logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NOKIA 3310 - błędne działanie klawiszy po wymianie LED, co robić?

Wojtek_81 10 Paź 2005 14:59 797 2
REKLAMA
  • #1 1887527
    Wojtek_81
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam.

Może mi ktoś powiedzieć co się mogło stać z telefonem po standardowej i nie pierwszej wymianie LEDów? -objawy są takie - wszystko działa oprócz klawisza OK, 2, 5 i 8. po naciśnieciu dwójki na wyświetlaczu pojawia się jedynka, zamiast piątki - 4, a zamiast ósemki - 7. Klawisz potwierdzeń w tej chwili obi to samo co gwiazdka. Reszta klawiszy działa jak nalezy.
    Pierwszy raz mi sie coś takiego zdarzyło. Nie ma widocznych zwarć ani przerw. Może ktoś coś doradzić? Za pomoc z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 1887570
    maxmax77
    Poziom 23  
    Ocena: 66
    Sprawdz czy nie ma zwarć obok diod które wymienileś. Jeżeli robileś to dmuchawką mogleś zruszyć któryś ukad, najprościej wylutować diody najpierw te dolne sprawdzić wtedy klawiaturke.Pozdrawiam
  • #3 1887676
    Wojtek_81
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Masz rację. W życiu bym nie przypuszczał że takie coś może miec miejsce. Diody przylutowałem bardzo małą ilościa cyny i bardzo czysto. Wystarczyło je tylko wyjąc i włozyć. Nie mam pojęcia co było nie tak, ale twoja rada poskutkowała. Dzięki, pozdrawiam.
REKLAMA