logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 307 1.4 2004 - Trzęsie autem, falują obroty

babapeugeot 17 Wrz 2020 16:52 3300 5
REKLAMA
  • #1 18928347
    babapeugeot
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich.
    Już opisuję sprawę jak to wygląda. Od kilku miesięcy mam problem z Peugeot 307, 1.4 benzyna, auto po odpaleniu ma wahania obrotów, na biegu jałowym gdy stoję w korku obroty również skaczą, ale nie zawsze... Do tego dochodzi kolejny problem, autem trzęsie tak, jakby mial problem np. Z cewka, potrafi się trząść do takiego stopnia, ze obroty przy tym również lecą góra dół, auto jakby chciało zgasnąć, ale nie zgaśnie...
    Jest to samochód z 2004 r.
    Te drgania potrafią same z siebie zniknąć, potem wracają. Auto jest u mechanika, sprawdził dosłownie wszystko - jego zdaniem.
    Od elektryki po przepustnicę. Przed tymi objawami w zupełnie innym mieście wymieniałam w samochodzie termostat, po miesiącu pięknej jazdy w deszczowy dzień zaczął się telepać... Wcześniej wymieniane były szczotki w alternatorze i nabijana klima.
    Czy ktoś ma jakiś pomysł, co to może byc? Moze podpowiem dla mechanika, jestem bez auta już tyle czasu... Ostatnio wymienil sterownik silnika (jesli dobrze sie wyrażam), auto jeździło bez tych drgań równo tydzień, następnie po przejechaniu 60km ciągiem, drgania wróciły. Pojawia się też nie zawsze błąd :check engine. Z błędu mechanik nic nie może wyczytać... Zmieniał cewki, świece, lał wodą, upewniając się czy nie ma przebić. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 18941213
    Kaziu1991
    Poziom 31  
    Ocena: 517
    Lać wode to Tobie lał. Uderz do kogoś z pp2000, większość mechaników tylko potrafi błędy kasować i wymieniać co się da, bo może trafi. Trzeba w pp2000 podejrzeć i poprawnie zinterpretować parametry podczas występowania usterki. Parametry sondy lambda, czasy wtrysków, kąty zapłonu, czasy zapłonu. To prosty silnik i wprawny majster zdiagnozuje go w kwadrans. Auto jest z lpg?
  • REKLAMA
  • #3 18941947
    babapeugeot
    Poziom 2  
    Nie, to nie jest LPG. Teraz sytuacja wygląda w ten sposób, że piszczał pasek, okazało się, że jest coś nie tak z kołem zamachowym. Sprowadził drugie koło dla porównania z tym, które mam w aucie. Dziś zabieram od niego auto i szukam w takim razie innego '' specjalisty '' tak jak mówisz, bo od 2 miesięcy żaden cudowny '' fachowiec '' nie może rozpoznać się na awarii, która jest naprawdę męcząca.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18942964
    babapeugeot
    Poziom 2  
    Olsztyn warmińsko-mazurskie
REKLAMA