logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6100 – jak ściągnąć simlock f-bus, jakie programy wykrywają kabel?

cz.karol 11 Paź 2005 09:14 1212 6
REKLAMA
  • #1 1889296
    cz.karol
    Poziom 2  
    Witam. Czy mozna sciągnąć simlocka kablem f-bus ? Zrobilem taki podpinam go pod baterie, program do dzwonków mi wykrywa, ale nie potrafie sciągnąć simlocka. Podajcie prosze link, lub nazwy programów, bo próbowalem wielu i albo nie sciąga albo w ogóle kabla nie wykrywa. a kabel dziala! Pomóżcie.
  • REKLAMA
  • #2 1889343
    krollew
    Poziom 20  
    Ocena: 154
    A po co kombinować z kablem (a FBUSEM i tak się nie da) kiedy jest cały wysyp kalkulatorów do kodów ściągających simlocka??
    No chyba że już 5 prób zostało wykorzystane, to wtedy tylko wizyta u znajomego/w serwisie posiadającego odpowiedni sprzęt (BOX serwisowy).
  • REKLAMA
  • #3 1889355
    cz.karol
    Poziom 2  
    ja juz próbowałem, i byla informacja "nie można cofnąć ograniczeń" więc to można już tylko jakims BOXem??? a można jakims innym kablem?
  • REKLAMA
  • #4 1889798
    krollew
    Poziom 20  
    Nie można tego zrobić żadnym prostym kabelkiem.
    A box to niestety wydatek rzędu 500-600 zł.

Można próbować użyć taniego flashera z allegro (potocznie zwany "chinczyk") (ok. 50 zł), ale można więcej szkód narobić, niż to wszystko warte. Idź do serwisu jak musisz ściągnąć.
  • Pomocny post
    #5 1889893
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    krollew napisał:
    Nie można tego zrobić żadnym prostym kabelkiem.
    A box to niestety wydatek rzędu 500-600 zł.

Można próbować użyć taniego flashera z allegro (potocznie zwany "chinczyk") (ok. 50 zł), ale można więcej szkód narobić, niż to wszystko warte. Idź do serwisu jak musisz ściągnąć.

Chinol nie obsluguje 6100.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 1889924
    krollew
    Poziom 20  
    No to jeszcze lepiej. Nigdy tego nie miałem, w zasadzie moje spotkania z telefonami opierały się na modelach DCT3, a mojej 6310i szkoda mi na eksperymenty...

Najważniejsze jest aby uświadomić koledze cz.karol, że niewiele zdziała, a może uszkodzić.
  • #7 1889961
    cz.karol
    Poziom 2  
    ok chłopaki, dzięki pomogliście mi, zaniosłem to do komisu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Nie jest możliwe zdjęcie simlocka z telefonu Nokia 6100 za pomocą kabla F-Bus ani żadnego prostego kabla. Programy do dzwonków mogą wykrywać kabel, ale nie umożliwiają usunięcia simlocka. Dostępne kalkulatory kodów simlocka mogą pomóc, o ile nie zostały wykorzystane wszystkie próby odblokowania. W przypadku wyczerpania prób konieczne jest użycie profesjonalnego sprzętu serwisowego, tzw. BOXa, który jest kosztowny (około 500-600 zł). Tanie flasher-y z Chin, popularne na aukcjach internetowych, nie obsługują modelu 6100 i mogą spowodować uszkodzenia telefonu. Najbezpieczniejszym rozwiązaniem jest oddanie telefonu do serwisu specjalizującego się w odblokowywaniu simlocków.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA