logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z odłączenie lampy LED do SONOFF Mini [świeci po "wyłączeniu"]

Zenobiusz z o2 30 Wrz 2020 21:39 1947 7
REKLAMA
  • #1 18952230
    Zenobiusz z o2
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam problem z podłączeniem lampy (pila bvp007 20w 4000k). Więc tak podłączyłem kabel zasilający idący od gniazdka, do puszki, w której podłączyłem ten kabel, do przełącznika SONOFF, następnie do tego przełącznika podłączyłem tą lampę LED i włącznik światła. I generalnie wszystko fajnie i pięknie "ale" po teoretycznym wyłączeniu lampy (niezależnie czy z aplikacji, czy z włącznika) lampa nie wyłącza się tak do końca, tylko Jest taki efekt, jak na zdjęciu, że minimalnie świeci. W czym jest problem?
    Dopowiem jeszcze, że w samej puszce dodałem szybkozłączki wago i kabel (ale są przed przełącznikiem sonoff, więc chyba nie mają znaczenia), bo chce jeszcze dodać w drugim miejscu normalne światło i ew. gniazdko pod np. ładowarkę.

• REKLAMA
  • #2 18952335
    Wilktor
    Poziom 27  
    Ocena: 219
    Zamień miejscami przewód fazowy i neutralny
  • REKLAMA
  • #3 18952345
    Zenobiusz z o2
    Poziom 6  
    Od strony lampy czy kontaktu?
  • #4 18952357
    Wilktor
    Poziom 27  
    Ocena: 219
    Zenobiusz z o2 napisał:
    Od strony lampy czy kontaktu?

Obojętne zamień je od tej strony od której ci wygodnie
  • #5 18952379
    Zenobiusz z o2
    Poziom 6  
    Zamieniłem i niestety nic. Ale samodzielnie jeszcze patrzyłem na rozwiązaniem sprawy w internecie i zobaczyłem na allegro coś takiego jak: "FILTR Kondensator Eliminator rozbłysków LED 230V" (za 5.99 zł)
    Czy podłączenie tego od strony lampy bezpośrednio pod przełącznik sonoff załatwiło by sprawę?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 18952741
    Lab75
    Specjalista elektryk
    Ocena: 543
    Czy wszystkie 3 przewody (L/N/PE) z oprawy są podłączone do instalacji?
  • #8 18953848
    Zenobiusz z o2
    Poziom 6  
    Tak, wszystkie są podłączone do instalacji i z tego co mi wiadomo to dobrze (fazowy, do fazowych, uziemienie do uziemienia) - mówię, z tego co mi wiadomo, bo nie jestem w stanie odpowiadać za elektryka robiącego instalacje (remont był kilka lat temu ale kilka znaczy coś pokroju 3-4 a nie 50) więc za niego nie jestem w stanie ręczyć, bo i jak (ja dorabiałem od gniazdka [wtyczka] do lampy).

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z podłączeniem lampy LED (pila bvp007 20w 4000k) do przełącznika SONOFF Mini, gdzie lampa świeci minimalnie po teoretycznym wyłączeniu. W odpowiedziach sugerowane jest zamienienie miejscami przewodów fazowego i neutralnego, co może rozwiązać problem. Użytkownik informuje, że wszystkie przewody (L/N/PE) są poprawnie podłączone do instalacji. Dodatkowo, rozważa użycie filtra kondensatorowego eliminującego rozbłyski LED, aby poprawić działanie lampy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA