logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Serwis GSM - poszukiwanie dostawców szyb i folii oraz zasady zwrotu niewykorzystanego towaru

CMK1990 30 Wrz 2020 22:44 342 3
REKLAMA
  • #1 18952353
    CMK1990
    Poziom 21  
    Ocena: 119
    Hej, niedawno otworzyłem swój serwis między innymi urządzeń GSM, posiadam laminator z autoklawem jak też separator natomiast zauważyłem mocną tendencję klientów do zakupu "od razu" folii i szyb. Moje pytanie zatem brzmi - czy istnieją dostawcy którzy doposażą mnie jako firmę w folie do większości modeli - w razie czego gdy nie zużyję czegoś mogę oddać czy też działa to na zasadzie, że muszę sam zakupić na stan szkła i folie do większości modeli i modlić się , żeby mi to zeszło? Jak sobie z tym radzicie, jak to w ogóle wygląda na rynku?
  • REKLAMA
  • #2 18952439
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1427
    Przeczytaj wątek o ploterze:
    Link
    Dystrybutor plotera wraz z urządzeniem udostępnia Ci aplikację, w której zarządzasz ploterem wybierasz producenta, model, typ folii, rozmiar ciecia itp
    Kwestia, która Cię powinna zainteresować cena folii, co z foliami, które Ci klient przyniesie na reklamację, lub co jak folię źle nakleisz, jak szybko są w stanie dodać szablon do aplikacji jak klient ma model, którego nie ma w tym momencie.
    Czasami okazuje się, że jedna folia to kilka szkiełek z jakiegoś chińskiego portalu.
    Jak masz jakieś znajomości w salonach operatora, to warto zapytać kto im dostarcza etui, szybki, albo samemu poszukać w Google, zadzwonić i zapytać o warunki zakupu/zwrotu.
  • REKLAMA
  • #3 18952800
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1283
    CMK1990 napisał:
    Moje pytanie zatem brzmi - czy istnieją dostawcy którzy doposażą mnie jako firmę w folie do większości modeli - w razie czego gdy nie zużyję czegoś mogę oddać czy też działa to na zasadzie, że muszę sam zakupić na stan szkła i folie do większości modeli i modlić się , żeby mi to zeszło?

Jesli chodzi o folie to aktualnie w gre wchodza glowne plotery z docinaniem na miejscu pod model bo typowych folii do dowolnego modelu, tak jak to bylo kiedys praktycznie w hurtowniach juz nie ma. Jesli chodzi o szkla hartowane - kupujesz co ci potrzeba i twoja sprawa czy ci to zejdzie czy nie. Analogicznie z futeralami, ladowarkami i cala reszta akcesorii. Zasadniczo zadna hurtownia nie przyjmie ci zwrotu bo po czasie okazalo sie, ze dany model nie wystepuje na naszym rynku badz jest bardzo malo popularny.
  • Pomocny post
    #4 18952870
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Hurtownia Atrax ma szkła i futerały w dobrych cenach.
REKLAMA