logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MATE PRO 9 Huawei Brak klawiszy funkcyjnych po wymianie płytki z USB i Mikro

ToMciO88 02 Paź 2020 19:55 786 6
REKLAMA
  • #1 18955711
    ToMciO88
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Witam,
    mam następujący problem mianowicie w telefonie Huawei mate pro 9 mam problemy z mikrofonem ( rozmówca rozmawiając ze mną słyszy siebie w swoim telefonie ) kupiłem nową płytkę usb z mikrofonem ze znanego portalu i po podmianie mikrofon działa bez zarzutu natomiast nie działają klawisze funkcyjne znajdujące się na LCD w ogóle się nie podświetlają , natomiast po podmianie na starą płytkę klawisze działają. Dodam że to już druga płytka gdyż poprzednią już reklamowałem ale niestety problem nie ustał . Co radzicie ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18955875
    ToMciO88
    Poziom 17  
    Była uszczelka przyklejona i od mikrofonu i od portu USB.
  • REKLAMA
  • #4 19039418
    micky722
    Poziom 2  
    udało się to jakoś rozwiązać? mam dokładnie to samo z tym samym telefonem.
  • #5 19039870
    ToMciO88
    Poziom 17  
    U mnie póki co mikrofon się sam naprawił więc nie dociekałem problemu, a próbowałeś płytek z kilku źródeł czy od jednego dostawcy ?
  • REKLAMA
  • #6 19039962
    micky722
    Poziom 2  
    Juz druga od tego samego i dalej to samo. Z tego co patrzyłem to wszystkie na zdj wyglądają tak samo nieważne skąd, więc chyba zostaje serwis - niech już strace.
  • #7 19166305
    wiceq23
    Poziom 10  
    Mialem ten sam problem z klawiszami funkcyjnymi. I go rozwiązałem wiec podziele sie potomnym. Problem tkwi w płytce usb,
    Kupilem 1 na allegro, nie działały, na ebuy tez nie dzialal, dopiero oryginalna płytka na aliexpress dziala :) poprostu te płytki zamienniki nie maja funkcji klawiszy funkcyjnych. Pozdrawiam :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Huawei Mate Pro 9, gdzie po wymianie płytki USB z mikrofonem klawisze funkcyjne na LCD przestały działać. Po podmianie na starą płytkę klawisze działają poprawnie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z jakości zamienników, które nie obsługują funkcji klawiszy funkcyjnych. Użytkownik, który miał podobny problem, rozwiązał go, używając oryginalnej płytki z Aliexpress, co potwierdza, że zamienniki mogą być wadliwe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA