logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Laptop Acer, Windows 8.1 64 - Nie wykrywa urządzeń Bluetooth, mimo poprawnych ustawień

kiko1 03 Paź 2020 23:12 2634 10
REKLAMA
  • #1 18957575
    kiko1
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Laptop nie znajduje słuchawek Bluetooth i innych urządzeń też, wszystko jest poprawnie ustawione. włączony bluetooth w laptopie i nie wykrywa ich, jak na telefonie włączę bluetooth to zaraz mi wykrywa te słuchawki. Laptop Acer, Windows 8.1 64, wcześniej mi wykrywał wszystkie urządzenia jakie chciałem instalować, a teraz już żadnego czy coś jest odinstalowane? Instalowałem sterowniki Intel Wireless Bluetooth ale nie pomogło. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18957805
    kiko1
    Poziom 14  
    Radio Bluetooth masz włączone? Fn + jakiś klawisz funkcyjny.[/quote]

wszystkie urządzenia mam powyłąnczane... a klawisz..?szukałem ale nic.
  • REKLAMA
  • #5 18958229
    kiko1
    Poziom 14  
    prosiak_wej napisał:
    Jaki jest ten Twój laptop?

acer aspire e5-521, ram 6 gb 64 bit system windows 8.1 ...prawdopodobnie usunąłem jakiś program nie chcący kiedyś.. tylko jaki?? nie znajduje mi tez sieci wifi w pobliżu. mam internet poprzez kabel z routera.
  • #7 18958629
    kiko1
    Poziom 14  
    prosiak_wej napisał:
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/support-product/5401?b=1

W sekcji Application znajdziesz Launch Manager

Co do kombinacji klawiszy, aby włączyć radio w laptopie, to Fn + F3

pościągałem sterowniki ale ich nie otworze i jakim programem się otworzą a te kombinacje klawiszami nic nie wnoszą
  • REKLAMA
  • #9 18962899
    kiko1
    Poziom 14  
    wszystkie próby nic nie dały zresetowałem komputer i teraz wszystko działa
  • #10 18965178
    kiko1
    Poziom 14  
    konczę temat...
  • #11 18965179
    kiko1
    Poziom 14  
    konczę temat...

Dodano po 34 [sekundy]:

reset komputera!!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa Acer z systemem Windows 8.1 64-bit zgłasza problem z wykrywaniem urządzeń Bluetooth, mimo że Bluetooth jest włączony. Po kilku próbach, w tym instalacji sterowników Intel Wireless Bluetooth, problem nie został rozwiązany. Użytkownik podejrzewa, że mógł usunąć jakiś program, co mogło wpłynąć na funkcjonalność. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie, czy radio Bluetooth jest włączone za pomocą kombinacji klawiszy Fn oraz F3. Ostatecznie, po zresetowaniu komputera, problem został rozwiązany, a urządzenia Bluetooth zaczęły być wykrywane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA