logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 21pv267/01 - jak dostosować fonię TV+VCR z Francji do polskich standardów?

Psonak Jan 11 Paź 2005 19:38 1446 3
REKLAMA
  • #1 1890736
    Psonak Jan
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Przywieziony z Francji telewizor razem z wideo co mam z tym zrobic czy wstawic dwie fonie tak jak z niemczech czy mają inny standart Dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 1890760
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3361
    Psonak Jan napisał:
    Przywieziony z Francji telewizor razem z wideo co mam z tym zrobic czy wstawic dwie fonie tak jak z niemczech czy mają inny standart Dziekuje

Witam
    Jeżeli ten TV ma tylko system francuski to będziesz musiał trochę powymieniać. System francuski to : modulacja wideo przeciwna do naszej (u nich biel to u nas czerń), modulacja fonii AM, u nas FM.
    Przestrajałem kiedyś taki TV i po wymianie p.cz. oraz fonii wszystko chodziło. Ale to było pod koniec 80-tych lat. Podejżewam że Twój TV jest wielosystemowy i wystarczy tylko przestrojenie fonii.
    Pozdrawiam

No tak, teraz mamy PAL to dochodzi dekoder.
  • REKLAMA
  • #3 1891757
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 480
    jesli niema wielu systemow to jestes ugotowany.mozna to zrobic,ale musisz zmienic demodulator wizji i foni.sam robilem cos takieg ,ale dla rodziny to oczywiscie inna sprawa.tak jak kolega powiedzial wizja fm,a fonia am.ja wymontowalem moduly z innego telewizora i zamonowalem podobni jak fonie rownolegla czyli na pajaku i dziala do dzisiaj.w dziejszych maszynach moga byc procesory wielostandartowe,ale wszystkich elementow nie montuja tylko na jeden system.potem to juz schemat i dopracowac.pozdrowienia.
  • #4 1903695
    Psonak Jan
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Wstawiłem fonie rownoległą i jest wszystko w ok Dziekuje
REKLAMA