logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor projekcyjny Thomson Scenium przestał reagować..

jarekvolvo 14 Paź 2020 18:22 411 3
REKLAMA
  • #1 18977609
    jarekvolvo
    Poziom 9  
    Ocena: 12
    Witam Szanownych :)
    Tenże właśnie potwór {52"?} bardzo ładnie pracował sobie ze zwykłym dekoderem dvbt. Przed około rokiem odłączyłem go i stał nieużywany. Teraz, przy próbie ponownego podłączenia nie daje znaku życia, jedynie diodka w klawiszu wyłącznika mruga w cyklu "raz długo - sześć razy krótko". Czy to może być jakiś kod serwisowy, czy ja za dużo wymagam od takiego zabytku ;) ??
    Miłego wieczoru !!
  • REKLAMA
  • #2 18977642
    olekt2002
    Poziom 32  
    Ocena: 507
    Ma Kolega 2 wyjścia: oddać TV do fachowca, lub ściągnąć schemat, dokonać pomiarów, przeanalizować wyniki. Potrzebny multimetr i lutownica, oraz umiejętność posługiwania się nimi. Sprzęt wiekowy, stawiam na zasilacz...ale to tylko moje skromne zdanie.
    Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 18977648
    jarekvolvo
    Poziom 9  
    Ocena: 12
    Fachowiec to oczywista sprawa :) Ciekawi mnie jedynie, czy to miganie ma jakieś znaczenie, jak np. "migadełko" w Volvie 850, czy to tylko przypadek ;)
  • #4 18977655
    olekt2002
    Poziom 32  
    Ocena: 507
    jarekvolvo napisał:
    Ciekawi mnie jedynie, czy to miganie ma jakieś znaczenie, jak np. "migadełko" w Volvie 850, czy to tylko przypadek
    Proszę w takim razie ściągnąć instrukcję serwisową i będzie jasne:) Dlaczego my tu na forum mamy wyręczać?
REKLAMA