logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BFT Mitto Altair P problem z zaprogramowaniem nowych pilotów.

adamaj3524 15 Paź 2020 18:54 789 3
  • #1 18979701
    adamaj3524
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Witam,
    Posiadam sterownik do bramy BFT Altair P, do którego posiadam 2 piloty starego typu z przyciskiem w tylnej obudowie. Dokupiłem ostatnio 2 nowe piloty nowego typu i niestety mam problem z ich zaprogramowaniem do sterownika bramy. Wszystko przebiega poprawnie do momentu naciśnięcia przycisku na nowym pilocie - wtedy na wyświetlaczu sterownika zamiast Ok3 pojawia się komunikat Ko.
    W załączniku znajduje się zdjęcie mojego sterownika do bramy.

Z góry dziękuję za pomoc.
    Załączniki:
    • BFT Mitto Altair P problem z zaprogramowaniem nowych pilotów. sterownik bramy.jpg (1.04 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • BFT Mitto Altair P problem z zaprogramowaniem nowych pilotów. sterownik bramy.jpg (1.04 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 18980566
    adamaj3524
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Oczywiście, że wcześniej przeszukałem forum w poszukiwaniu podobnych problemów. Próbowałem wszystkich sposobów i niestety z tym samym efektem - również tego z powyższego linku. Dla jasności przesyłam zdjęcie nowego pilota.
    Załączniki:
    • BFT Mitto Altair P problem z zaprogramowaniem nowych pilotów. nowy pilot.jpg (159.99 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 21285079
    s113
    Poziom 12  
    Ocena: 30
    >>18979701

Ja ostatnio nie mogłem w ogóle zaprogramować pilota.
    Baterie zmieniłem i nic. Wykasowałem wszystkie piloty i nadal nie działał.
    Okazało się, że programowałem domykanie bramy i pomyliłem kierunki na odwrót.
    Pod 1 zaprogramowałem domykanie, a pod 2 otwieranie.
    Potem, przytrzymując przycisk code w napędzie i dwa razy naciskając pilota, widziałem, że dioda miga, czyli poprawnie zaprogramowany pilot, a nie działał.
    Dopiero jak kierunki otwierania i zamykania ustawiłem poprawnie, czyli w moim przypadku na odwrót, piloty zaczęły działać.
    Wnioskuję, że naciskając pilota przy zamkniętej bramie, po prostu drugi raz pilot nie domknie, stąd wydawało się, że nie chce się zaprogramować pilot.
    Więc kochani użytkownicy profesjonalnego portalu elektroda,
    sprawdźcie najpierw kierunki.
REKLAMA