Witam wszystkich. Mam pytanie: czy jest możliwe zasilenie po skrętce kamerki internetowej 5V 2A na odległość 60 m. Dziękuję za odpowiedź.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamErbit napisał:Tak.
Potrzebuje zasilacza ma 48V PoE i splittera , który przed kamerą te 48V na 5V - wtedy uzyskasz 2A np.
Splitter D-Link DWL-P100 (na Allegro używane po 30 zł kupowałem, jeszcze 2 szt. są)
Zasilacz (nie injector) PoE taki za 30-40 zł -> Link
Do tego będziesz potrzebował kabelek z jednej strony zakończony wtykiem 5,5 /2.5 a z drugiej strony wtykiem pasującym do kamery.
spinacz napisał:Nie ma szansy, daj od strony zasilania zasilacz 12V 2A a przy kamerce zamontuj przetwornice step-down na 5V 2A.
rastafara napisał:....
Zapomniałem dodać, że chciałem zasilić kamerkę XIAOMI security camera 360. Chodzi mi o samo zasilanie. Kamera z internetem będzie łączyć się przez Wifi. Ten sprzęt co napisałeś powinien wystarczyć?
Erbit napisał:12V może być za mało na tę odleglość, 2A może być za dużo na skrętkę.
spinacz napisał:Erbit napisał:12V może być za mało na tę odleglość, 2A może być za dużo na skrętkę.
Kolego skoro kamera jest na 5V i pobiera max 2A to jest 10W, więc po skrętce przy zasilaniu 12V poleci max ok 1A wraz z ewentualnymi stratami na przetwornicy. Jeżeli skrętka ma służyć tylko do zasilania to mamy praktycznie przewód 2x2mm2
rastafara napisał:... Nie wiemy czy to wszystko ma sens i czy nie łatwiej zainwestować w jakiś akumulator i z tego zasilać kamerkę.
Erbit napisał:Tak.
Potrzebuje zasilacza na 48V PoE i splittera , który przed kamerą te 48V zamieni na 5V - wtedy uzyskasz 2A np.
Splitter D-Link DWL-P100 (na Allegro używane po 30 zł kupowałem, jeszcze 2 szt. są)
Zasilacz (nie injector) PoE taki za 30-40 zł -> Link
Do tego będziesz potrzebował kabelek z jednej strony zakończony wtykiem 5,5 /2.5 a z drugiej strony wtykiem pasującym do kamery.