logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki kabel do połączenia laptopa HDMI z projektorem VGA Panasonic PT AE 500E?

hermanx2 25 Paź 2020 18:52 1176 6
REKLAMA
  • #1 18999624
    hermanx2
    Poziom 10  
    Witam, mam do was pytanko. Jaki kabel muszę kupić aby połączyć laptopa z hdmi do projektora VGA? Kabel który miałem w momencie zakupu zepsuł mi się, a inny (z wyglądu taki sam) nie działa. Żaden konwerter nie był podłączany. Projektor to panasonic pt AE 500e
  • REKLAMA
  • #2 18999691
    xxl245
    Poziom 16  
    Ocena: 39
    Witam, używałem wielokrotnie i nie miałem problemów.
    Załączniki:
    • Jaki kabel do połączenia laptopa HDMI z projektorem VGA Panasonic PT AE 500E? Screenshot_2020-10-25 ADAPTER PRZEJŚCIÓWKA KONWERTER SYGNAŁU HDMI DO VGA.png (201.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 18999816
    hermanx2
    Poziom 10  
    No właśnie podobny konwerter posiadam tylko dodatkowo z zasilaniem USB. Kabel jaki miałem wcześniej to na wygląd zwykły kabel hdmi->vga. Wiem że bez konwertera jest to nie możliwe, a jednak wszystko działało. Nie chcę w ciemno kupować kabli stąd moje pytanie do was.
    Sposoby podłączeń jakie próbowałem;
    VGA hdmi, DVI VGA, DVI przejściówka vga->DVI, VGA VGA przez konwerter. Rezultat zawsze ten sam. brak sygnału
  • #4 18999884
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1278
    A połączenie HDMI-DVI kolega próbował?
    W czasie tych prób, jaka rozdzielczość była ustawiona na laptopie?
    Nie może zbyt wysoka, bo projektor tego nie przełknie.
  • REKLAMA
  • #5 18999898
    xxl245
    Poziom 16  
    Konwerter z zasilaniem usb działa zapewne w druga strone np: komputer vga a monitor hdmi.
    Przetworzenie sygnału z vga na hdmi a z hdmi ja vga to 2 różne rzeczy dlatego jeden adapter kosztuje 100zl a drugi 15.

Zbyt wysoka rozdzielczość? Raczej watpie ponieważ sterownik karty graficznej powinien automatycznie ją dopasować.

Czy po podłączeniu projektora do komputera projektor jest wykrywany?
  • #6 19000040
    hermanx2
    Poziom 10  
    Komputer nie wykrywa projektora, w żadnej z wyżej opisanych opcji. Dziwnym mi się wydaje ten kabel który miałem wcześniejvok 10 metrów kabla hdmi - >VGA, czym ten stary różni się od tego który kupiłem (hdmi->vga) ?
  • REKLAMA
  • #7 19000067
    xxl245
    Poziom 16  
    Przewód który miales w momencie zakupy projektora był dołączony do zestawu czy po prostu kupiłeś dodatkowo?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje odpowiedniego kabla do połączenia laptopa z wyjściem HDMI z projektorem Panasonic PT AE 500E, który ma wejście VGA. Wcześniej używał kabla HDMI-VGA, który uległ uszkodzeniu, a nowy kabel nie działa. Użytkownik próbował różnych konfiguracji połączeń, w tym HDMI-DVI i VGA-VGA przez konwerter, ale projektor nie jest wykrywany przez laptopa. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z nieodpowiedniej rozdzielczości lub z różnic w adapterach, które przetwarzają sygnał w różne strony. Użytkownik zastanawia się, co mogło być przyczyną działania starego kabla, który miał długość 10 metrów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA