logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Włączenie automatycznego zamykania z pilota w napędzie Comfort 250 - instrukcja PL?

Shyvo 05 Lis 2020 21:48 495 4
REKLAMA
  • #1 19024009
    Shyvo
    Poziom 6  
    Ocena: 5
    Witam,

wiecie jak włączyć w napędzie comfort 250 automatyczne zamykanie z pilota?

Na chwilę obecną muszę przytrzymywać przycisk pilota do momentu kompletnego zamknięcia się bramy, inaczej gdy przestanę trzymać przycisk brama się zatrzymuje i wraca do pełnego otwarcia.

Ewentualnie, może ma ktoś polską wersję instrukcji bo angielskiej wersji nie mogę ogarnąć.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19024294
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 945
    Przy programowaniu musisz anulować funkcję fotokomórek (-) która w instrukcji nazywa się "zewnętrzną zaporą świetlną".
    Załączniki:
    • comfort 250.pdf (1.34 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 19025179
    Shyvo
    Poziom 6  
    Marek J. napisał:
    Przy programowaniu musisz anulować funkcję fotokomórek (-) która w instrukcji nazywa się "zewnętrzną zaporą świetlną".

Dziękuję za instrukcję.

Niestety przy okazji odkryłem że wywala mi błąd nr 15, tj. "Test zapory świetlnej nie jest OK". W instrukcji też nie odnalazłem jak sobie z tym poradzić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19025597
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 945
    Shyvo napisał:
    Niestety przy okazji odkryłem że wywala mi błąd nr 15, tj. "Test zapory świetlnej nie jest OK".

To nie przy okazji tylko z powodu...
    Jeżeli opcja foto jest włączona a ich nie ma to wiadomo że test wyjdzie negatywny. Jeżeli nie masz fotokomórek to po ich wyłączeniu podczas programowania centrala nie będzie sprawdzała prawidłowości ich działania.
  • #5 20252707
    Shyvo
    Poziom 6  
    Zgodnie z instrukcją wyłączyłem fotokomórki.
REKLAMA