logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automatyczny silnik bramy cofa się po 30 sekundach tylko podczas zamykania - analiza przyczyn

dinomarkovicsah 29 Maj 2025 17:19 1137 4
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21563953
    dinomarkovicsah
    Poziom 2  
    Wnętrze obudowy z widoczną płytką drukowaną i przewodami elektrycznymi.
    Wnętrze skrzynki elektrycznej z widoczną płytką elektroniczną oraz kolorowymi przewodami.

Kiedy brama się otwiera, przełącznik obok niej wyłącza silnik, a po 30 sekundach automatycznie zaczyna poruszać się w przeciwnym kierunku. Dlaczego tak się dzieje?
    Ale nie dzieje się tak, gdy brama się otwiera - tylko gdy się zamyka.

Gdy brama się otwiera, wyłącznik obok niej wyłącza silnik, a po 30 sekundach samoczynnie rusza w przeciwnym kierunku. Dlaczego tak się dzieje?
    Przy otwieraniu to się nie dzieje - tylko podczas zamykania.

Wenn sich das Tor öffnet, schaltet ein Schalter daneben den Motor aus, und nach 30 Sekunden startet es automatisch in die entgegegesetzte Richtung. Dlaczego tak się dzieje?
    Przy wyłączaniu nie - tylko przy włączaniu.
  • #2 21564088
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3603
    Masz odwrotnie podłaczony silnik. Otwieranie jest zamykaniem. I masz także włączone automatyczne zamykanie po 30 sekundach. Jako że napęd działa odwrotnie - automatyczne zamykanie po 30 s. jest u ciebie automatycznym otwieraniem.
  • #3 21564430
    dinomarkovicsah
    Poziom 2  
    >>21564088 .

W tym przypadku, nawet jeśli silnik jest odwrócony, nie chcę żadnego automatycznego zamykania lub otwierania po 30 sekundach. Jak mogę wyłączyć tę funkcję?

W tym przypadku, mimo że silnik jest odwrócony, nie odpowiada mi żadne automatyczne zamykanie ani otwieranie po 30 sekundach. Jak wyłączyć tę funkcję?

W tym przypadku, nawet jeśli silnik jest odwrócony, nie odpowiada mi żadne automatyczne zamykanie ani otwieranie po 30 sekundach. Jak można dezaktywować tę funkcję?

Dodano po 56 [sekundach]: .

W tym przypadku, nawet jeśli silnik jest odwrócony, nie chcę żadnego automatycznego zamykania lub otwierania po 30 sekundach. Jak mogę wyłączyć tę funkcję?

W tym przypadku, mimo że silnik jest odwrócony, nie odpowiada mi żadne automatyczne zamykanie ani otwieranie po 30 sekundach. Jak wyłączyć tę funkcję?

W tym przypadku, nawet jeśli silnik jest odwrócony, nie odpowiada mi żadne automatyczne zamykanie ani otwieranie po 30 sekundach. Jak można dezaktywować tę funkcję?
  • #4 21564869
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3603
    Spróbuj różnych kombinacji ustawień DIP SWITCH 2 i 3 (zespół niebieskich lub czerwonych mikroswitchy).

PS. Nie pisz tego samego sześć razy, wystarczy raz.
  • #5 21565071
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3668
    Jeżeli masz fotokomórki, to prawidłowe podłączenie silnika jest bardzo ważne! W przeciwnym wypadku, po pojawieniu się przeszkody, brama może zacząć się zamykać!
REKLAMA