Witam, chciałem się zapytać odnośnie tego dlaczego rozłącza mi się internet (INEA 250 mb/s). Pobieranie oraz upload prawidłowy. Sytuacja wygląda tak, że do modemu Technicolor CGA2121 podłączone są dwa urządzenia kablem Ethernet: jest to mój laptop oraz PS4. Od czasu do czasu (czasem w ogóle przez 1 dzień) tylko ja na laptopie tracę internet na 1-2 sekundy, gdzie po tych 1-2 sekundach wszystko wraca do normalnego działania (w tym czasie na PS4 internet normalnie funkcjonuje). Najbardziej irytujące jest to podczas grania, kiedy razem gram z bratem i tylko mi wywali internet, gdzie na PS4 wszystko w porządku. W czym może tkwić problem? Może kabel? Testowałem go poprzez cmd ping i raz wywaliło poprzez dotykanie kabla w pewnych miejscach, innym razem działał bez zarzutu... zgłupiałem totalnie... Jest to kabel Vivanco FUTP 5e. Nigdy nie wiadomo kiedy rozłączy na te ważne 1-2 sekundy. Teraz od godziny jest spokój.
Czy może jakieś ustawienia?
U operatora twierdzą, że wszystko jest "perfekcyjnie" u nich w ustawieniach, bo kontaktowałem się z nimi.
Dodatkowo, gdy włączę wykrywanie problemów poprzez Windows wyskakuje komunikat: " Ten komputer jest prawdopodobnie skonfigurowany poprawnie, ale urządzenie lub zasób (Serwer DNS) nie odpowiada. "
Tylko, że taki komunikat wyskakuje również na Wi-Fi gdzie działa wszystko świetnie. To normalne?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Czy może jakieś ustawienia?
U operatora twierdzą, że wszystko jest "perfekcyjnie" u nich w ustawieniach, bo kontaktowałem się z nimi.
Dodatkowo, gdy włączę wykrywanie problemów poprzez Windows wyskakuje komunikat: " Ten komputer jest prawdopodobnie skonfigurowany poprawnie, ale urządzenie lub zasób (Serwer DNS) nie odpowiada. "
Tylko, że taki komunikat wyskakuje również na Wi-Fi gdzie działa wszystko świetnie. To normalne?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.