logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ACER 7176 - Monitor wchodzi w stand by po podłączeniu do komputera, co robić?

Displays 14 Maj 2002 00:35 1981 4
  • #1 16094
    Displays
    Poziom 13  
    Problem:
    Monitor bez podłączenia do kompa startuje. Wchodzi pełne OSD ze wsystkimi regulacjami... wszystko jest OK. po dostaniu sygnału wchodzi w stand by (jeśli wcześniej nie wywali tranzystorka :-))
    Sprawdzone:
    Zasilanie OK, kondzioły Ok, procek Ok, Tranzystory OK, Sygnały z kompa Ok (dochodzą na procek), suche luty sprawdzone (brak)
    Macie jakieś pomysły?

Ps. Kinol też ok. (chodził pod KDS-em przez dzionek cały :
    -))
  • #3 16941
    Displays
    Poziom 13  
    Dzięki za StynkS za bardzo konstruktywną pomoc :x . Jak nie masz nic do napisania....nie pisz. Szkoda mojego i twojego czasu.
    Problem rozwiązany. Jak pisałem monitor startował na sucho (bez kompa), pojawiało się pełne OSD,wszystkie regulacje działały... słowem miodzio. Po podłączeniu sygnału albo walił natychmiast klucz 5044 albo wchodził w stand-by. Winowajcą okazał się regulator napięcia AP3103. (tak by the way nie do zdobycia... ale chodzi zamiast niego AP 3127 :-)).
  • #4 16942
    Displays
    Poziom 13  
    Dzięki za StynkS za bardzo konstruktywną pomoc :x . Jak nie masz nic do napisania....nie pisz. Szkoda mojego i twojego czasu.
    Problem rozwiązany. Jak pisałem monitor startował na sucho (bez kompa), pojawiało się pełne OSD,wszystkie regulacje działały... słowem miodzio. Po podłączeniu sygnału albo walił natychmiast klucz 5044 albo wchodził w stand-by. Winowajcą okazał się regulator napięcia AP3103. (tak by the way nie do zdobycia... ale chodzi zamiast niego AP 3127 :-)).
  • #5 16952
    StynkS
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    Przyganiał kocioł garnkowi.
    Z tego co pszesz w ostatnim poście to temat jest mi znany i naprawiałem taki przypadek. Sposób w jaki opisałeś usterkę daje do myślenia. Inni uczestnicy też nie załapali, a ty masz pretensje do mnie że chciałem pomóc. Potrzebowałem tylko konkretnych danych bo nie miałem zamiaru pisać opowiadania na temat monitora Acer.
REKLAMA