logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki Sony WH-CH700N, Phillips TAPH802BK/00, Sennheiser HD 569 - przewodowe czy bluetooth?

PsychoPatka11 11 Lis 2020 10:34 2220 2
REKLAMA
  • #1 19036252
    PsychoPatka11
    Poziom 1  
    Witam,
    jak w temacie, szukam słuchawek do 600 zł, główny dylemat: przewodowe czy z bluetooth z możliwością podpięcia kabla. Czytałam, że jakość dźwięku przez bluetooth jest gorsza, ale jak to wygląda, gdy te same słuchawki podłączymy przez kabel? Przeznaczenie: słuchanie muzyki (you tube), gry online, także mikrofon mile widziany. Brałam pod uwagę następujące modele:

Sony WH-CH700N
    Phillips TAPH802BK/00
    Sennheiser HD 569

Czy któreś z nich są sensownym wyborem? A może jest coś lepszego w tej cenie?
  • REKLAMA
  • #2 19036319
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2047
    Witam,
    po pierwsze posluchaj sluchawek, to tobie musi odpowiadac ich "barwa" i pasmo przenoszenia, zadne sugestie zdalne nic nie daja bo kazdy ma inne odczucia.
    Osobiscie nie lubie sluchawek bezprzewodowych a to z powodu ze nie znalazlem jeszcze takich ktore by mi odpowiadaly jakosciowo. Z drugiej strony twoje wymagania co do zrodel dzwieku sa male wiec nie ma co szalec z super jakoscia, zrodlem dzwieku jest komputer a one maja fatalne (no tylko akceptowalne aby nikogo nie urazic) standardowe przetworniki DAC.
    Co do ceny/jakosci osobiscie jestem fanem Sennheiser'a, kiedys uzywalem AKG i Koss'a ale popsuly sie jak dla mnie. Ale tu mowie o sluchawkach wysokiej jakosci studyjnych. Do zastosowan "lzejscych" o dziwo dostalem kiedys Sony cos z serii MDR-XBxxx i sa to moje ulubione sluchawki do komputera, telefonu i ogolnie mniej wymagajacych zrodel, nawet 2x drozsze modele im nie dorownuja na moje ucho.
    Pozdrawiam
  • #3 19036376
    vorlog
    Poziom 40  
    Ocena: 2582
    Również jestem zwolennikiem słuchawek przewodowych, w dodatku wokółusznych- układają się na głowie, nie na uszach, są wygodniejsze na dłuższą metę. I tu też jest kwestia indywidualnych preferencji użytkownika- tak dobrać, by się w nich dobrze czuć.
    Mam Sennheiser HD555, stary model, ale jak dla mnie OK, niemniej jak chodzi o wygodę dla łba, to lepiej "leżą" mi Philipsy SHP2700, owszem, klasowo gorsze od HD555, ale (moim zdaniem) wygodniejsze.
    Uważam, że najlepszym rozwiązaniem, o ile jest możliwość w sklepie lokalnym, jest sprawdzeniem "na własnym organizmie" jak słuchawki trzymają się głowy, bo co z tego, jak kupimy wypasiony model a po godzinie słuchania zaboli nas łeb?
    V.
REKLAMA